Könyvtár, internet, egészség – Március 28-ig tart az Internet Fiesta

Szombaton, a League of Legends bajnokságon várható a legnagyobb érdeklődés.


Radvánszki Gábor nyitóelőadásában az E-gészség, avagy haszontalannak tűnő eszközeink jótékony hatásáról beszélt, az e-receptről, az infó- és telekommunikációs készülékek hasznáról, a fejlesztésekről, arról, hogy jelentős segítséget nyújt az internet az egészségneveléshez, tájékoztat a betegség-megelőzésről, de nem szabad elhallgatni azt sem, hogy gyakran félretájékoztatják az érdeklődőket a témában.

2017-ben az Országos Programbizottság Elismerő oklevéllel értékelte könyvtárunkat a számos és színes programokban – így kezdte az ajánlót Tomasovszki Anita, a Móricz Zsigmond Könyvtár igazgatója. Ezt folytattuk idén is. Próbáljuk a fiatal korosztályt is megszólítani, szó lesz majd a drónokról, a robotikáról, illetve az egészséges életmóddal kapcsolatban talán az lehet, hogy az idősebb korosztálynak szól, de a facebook használatról is szó esik ebben a pár napban.

Hétfőn délelőtt a a robotokról, vagyis a mesterséges intelligenciákról, délután pedig a drónok harcáról szól egy-egy előadás. Ez utóbbi képet ad a pilóta nélküli repülő járművek világáról.

De idén sem maradhat el a biztonságos internetezés, az online vásárlás, illetve a szenvedéllyé váló használat veszélyeit összefoglaló szokásos téma sem.

E hétvége elsősorban a fiataloké

Az egyik legfőbb programunk a League of Legends bajnokság, melyet idén 3v3 formátumban fogunk megrendezni. Ezt követi még több minibajnokság is. Ezek már 1v1 formátumban fognak lejátszódni. Továbbá számos kiállító is eljött a rendezvényünkre.

– fogalmazott a szervezők nevében Nagy Dávid, a Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakgimnázium diákja.

Szombaton a 9 órai kapunyitás után az előzetesen jelentkezett 18 csapat részvételével zajlik a bajnokság, de vannak még nyitott lehetőségek is.

Március 4-én már lezárult a 3v3 főprogramunkra a jelentkezés, viszont az 1v1 formátumú játékokra még a helyszínen 9-10 óráig lehet jelentkezni.

A klasszikus könyvtári szolgáltatások a szokásos ideig, 13 óráig érhetők el szombaton a Móricz Zsigmond Könyvtárban, viszont a bajnokság vélhetően 16 óráig tart, melyre ingyenesen várják a látogatókat, csupán egy olvasójegy szükséges a programra.


Matyasovszki Edit