Új helyszínen a Hulladékért virágot akció

Tizenhárom éve hirdeti meg a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. a Hulladékért virágot akciót. A szemléletformáló eseményt hagyományosan a lomtalanítást megelőző időszakban rendezik meg azért, mert azt tapasztalták, a lomtalanítás során a lakosság sok olyan szemetet tesz ki, amelyeket újra lehet hasznosítani. Éppen ezért a hulladékkezelő cég megpróbálja az embereket arra ösztönözni, hogy a már feleslegessé vált holmikat a szolgáltatónak adják át. Ezután lehetőség nyílik arra, hogy a már szükségtelen dolgokat a megfelelő módon kezeljék és újrahasznosítsák a szakemberek. A Hulladékért virágot akciót a társaság visszaköltöztette a Korányi Frigyes utcai Hulladékudvarba, ahol a hulladék kezelése rutinfeladatnak minősül. Itt az akció során összesen közel 100 tonna hulladékot is át tudnak venni.

 

Cél: a lakosság szemléletformálása

 

Petró Árpád, a Térségi Hulladék-Gazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője azt mondta, az akció lényege, hogy a lakosság számára már használhatatlanná vált csomagolóanyagot megfelelő módon gyűjtse be a társaság. Az ügyvezető hozzátette, ezt úgy valósítják meg, hogy a lakosságot a kényelmi zónájából egy kicsit elmozdítják. Petró Árpád kifejtette, nagyon kényelmes egy lomtalanításkor kihelyezni a hulladékot, de most arra veszik rá az embereket, hogy térjenek be a Hulladékudvarba. Ott utalványokkal kedveskednek fáradozásaikért. Hozzátette, az akció több szempontból is jelentős, hiszen így a lakosság számára a már használhatatlanná vált anyagok értéket képviselnek.

 

Több helyszínen beváltható utalványok

 

A társaság honlapján, a www.thgkft.hu-n, illetve a Korányi F. utcai Hulladékudvarban a lakosság rendelkezésére áll egy lista, amelyen látható, mekkora mennyiségű hulladékért milyen ajándékutalványt várhatnak. Ezek a bónok Nyíregyháza több üzletében és szolgáltatójánál válthatók be. Többek között virág- és kertészeti üzletekben, könyvesboltban, vagy akár a NYÍRVV Nonprofit Kft.-nél parkolóbérletet is vehetnek az utalványért. Az akcióban részt vevő üzletek és szolgáltatók teljes listáját megtalálják a www.thgkft.hu oldalon.

[REKLAM]

5 kg papírért például 50 forint értékű, 2 kg műanyag PET palackért pedig 150 forint értékű utalványt kapnak.

 

Február 29–március 12-éig

 

A Hulladékért virágot akció február 29-étől március 12-éig tart. Ekkor a Korányi Frigyes utcai Hulladékudvarban hétfőtől péntekig reggel 7 órától délután 5-ig, szombaton pedig 8-tól 14 óráig várják azokat, akik környezetükért tenni kívánnak.

M. E.