Új helyszínen a Gyermekjóléti Központ
A Május 1. téren nyílik meg a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ új irodája. Ide költözik át a Tas utcai területi iroda is, így annak helyét újra birtokba veheti majd a Bóbita bölcsőde.

Megkezdődött a „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése Nyíregyháza, Május 1. tér 10/A., illetve Körte utca 41/A. szám alatt” című projekt. Ennek keretében az önkormányzat 224 millió forintot fordít az elavult épületek bővítésére, fejlesztésére.

Nyíregyházán az elmúlt években lezajlott egy szemléletváltás, és a „szolgáltató önkormányzat” ma már valóság. A beruházásnak köszönhetően a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ olyan elhelyezést kap, amely méltó az itt végzett magas színvonalú szakmai munkához, illetve igazodik a szolgáltatást igénybevevő ügyfelek elvárásaihoz. A projekt célja az érintett lakosság számára a modern kor követelményeinek megfelelő szociális és gyermekjóléti szolgáltató helyek kialakítása.

A központ Tas utca 1-3. alatti területi irodája a Május 1. tér 10/A-ba költözik. A beruházás során az épületben ügyfélfogadó helyiségeket, tárgyalót (amely alkalmas rendezvények, gyermekprogramok, fejlesztőpedagógusi foglalkozások megtartására is), számítógéptermet (az ügyfelek számára), iktatót, irattárat, három irodát, valamint szociális helyiségeket, raktárt, melegítőkonyhát és közlekedőt alakítanak ki.

Az iroda átköltözésével lehetőség nyílik arra, hogy a Tas utcai ingatlan teljes egészében visszakapja eredeti funkcióját, és a későbbiekben kizárólag bölcsődeként működhessen.

A fejlesztés befejezésének tervezett határideje: 2017. december 31.