Megújul a Központ irodája
Teljesen megújul és akadálymentessé válik a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ Körte utcai irodája.

Megkezdődött a Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése Nyíregyháza, Május 1. tér 10/A., illetve Körte utca 41/A. szám alatt című projekt. Ennek keretében az önkormányzat 224 millió forintot fordít az elavult épületek bővítésére, fejlesztésére.

Nyíregyházán az elmúlt években lezajlott egy szemléletváltás, és a „szolgáltató önkormányzat” ma már valóság. A beruházásnak köszönhetően a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ olyan elhelyezést kap, amely méltó az itt végzett magas színvonalú szakmai munkához, illetve igazodik a szolgáltatást igénybevevő ügyfelek elvárásaihoz.

A központ jelenleg is a Körte utca 41/A házszám alatt működik. Az épület 1904-ben épült, utoljára az 1970-es években esett át felújításon. A jelenleg futó projekt keretei között visszaállítják az utcai homlokzat eredeti állapotát, kicserélik a nyílászárókat, akadálymentesített illemhelyet alakítanak ki, felújítják a fűtés rendszert, klimatizálják az épületet és átfestik a homlokzatot. A bejárati lépcső és terasz fölé új előtető készül, fa oszlopokkal, biztonsági üvegfedéssel és korláttal. Az udvarban lévő toldaléképület helyén egy 86 m2-es új, kétszintes melléképület épül, a földszinten raktárakkal, az emeleten irodákkal. Az udvaron parkolók, szilárd útburkolat, csapadékvíz-elvezetés készül, komplex akadálymentesítéssel.

A fejlesztés várhatóan 2017. december 31-ig megvalósul.