Új helyen az I. Belgyógyászat

Színek segítik a könnyebb tájékozódást a Jósa András Oktatókórház megújult épületeinél. Kék szín jelzi a gyermekgyógyászati tömböt, narancssárga az onkológiát. Mától pedig a sárga színt kell figyelnie annak, aki az I. Belgyógyászati Tömbbe igyekszik, ugyanis az osztály elköltözött.

 

Komfortosabb osztályok

 

– Az új épület már lényegesen komfortosabb, európai körülményeket biztosít. A betegeket kétágyas kórtermekben helyezik el, valamennyihez külön fürdőszoba tartozik – emelte ki dr. Szegedi László, az I. Belgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa.

 

Javul a betegellátás színvonala

 

– A korszerűsítés mellett változott az ágyszám is, a korábbi 99-ről 114-re emelkedett. Az új épületben pedig már akadálymentesített kórtermek is helyet kaptak. A költözéssel a betegellátás színvonala egyértelműen javult, amellyel mind a betegek, mind a szakemberek jobb helyzetbe kerültek – hangsúlyozta Tolnai Gyuláné, az I. Belgyógyászati Osztály osztályvezető főnővére.

 

Kivétel az általános szakrendelés

 

A belgyógyászati általános szakrendelés kivételével az osztály összes szakrendelése átkerült a citromsárgával jelzett épület földszintjének B oldalára. Így a magas vérnyomás, valamint a belgyógyászati érszakrendelésre, a vesegondozó/nephrológiai, a gasztroenterológiai szakrendelésekre már az új tömbben kerül sor. Itt működik továbbá az endoszkópos labor is. Az épület első emeletének A oldalán kapott helyet az Általános Belgyógyászati részleg, a B oldalon pedig a Nephrológiai. Az A oldalon a második emeletre kell mennie annak, aki az Angiológiát keresi, a B oldalon a Gasztroenterológia, valamint a Szubintenzív működik. Változott a látogatási rend is. Mától naponta délután 3 órától 6 óráig engedélyezik a látogatást. Kivétel ez alól a szubintenzív részleg, ahol 15 és 17 óra között látogathatók a betegek.

Piszár Tünde