Új eszközöket adományoztak a Jósa András Oktatókórház Koraszülött részlegének

A Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület és a NaturAqua országszerte segíti a koraszülött osztályok családbaráttá tételét. A kórházakban felmérve az igényeket olyan eszközöket adományoznak, amelyekre nagy szükség van. A Jósa András Oktatókórház Koraszülött részlege három darab mellszívó készüléket kapott másfél millió forint értékben, ezzel is segítve a koraszülöttek anyatejes táplálását.

Az a cél, hogy azok a családok, szülők, kisbabák, akik ilyen osztályra bekerülnek, valahogy jobban érezzék magukat ebben a krízishelyzetben. Itt mellszívó készülékekre esett a választás, hogy könnyebbé tegyük az anyatejes táplálást az anyukáknak. Sokszor annyira korán születnek ezek a kisbabák, hogy az anyukák nincsenek felkészülve rá, így mellszívó készülékük sincs. Ezek nagy teljesítményű mellszívók, nem olyanok, mint az otthoni, ezzel gyorsabban tudnak fejni, mind a két mellüket tudják fejni egyszerre.

– mondta el Homoki Hajnalka, a Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület önkéntese.

További képekért kattintson a fotóra!

Az osztályon nagyon örültek az adománynak, a koraszülöttek életben maradási esélyeit jelentősen megnöveli az anyatejjel való táplálás.

Azoknál az édesanyáknál kell alkalmazni, akik önmaguk nem tudnak fejni anyatejet, illetve azoknál a babáknál kell alkalmazni, akiknek az édesanyja nem tud fejni tejet és nem tud még szopni az a pici baba, általában koraszülöttekről van szó. A koraszülött ellátásban nagyon fontos az anyatejes táplálás, ez már az első napokban nagyon jelentős, nagyon sok akut betegség kialakulásának a megelőzésében, sőt a későbbi pszichés fejlődés vonatkozásában igen jelentős.

– mondta el Dr. Dicső Ferenc, a Gyerek Osztály osztályvezető főorvosa.

A mellszívókon kívül kis sapkákat, pelenkákat, plédeket és horgolt polipokat adományoztak, ezek az állatkák a köldökzsinór érzését idézik fel a babákban és mivel már a fogó reflexük működik, így ezt adják a kicsik kezébe.