Új elnök a Városvédő Egyesület élén

A Nyíregyházi Városvédő Egyesület kedden tartotta tisztújító közgyűlését. Elnöknek Cservenyák Katalint választották, aki a következő 5 évben látja el az elnöki teendőket.

– Édesapám helytörténész volt, magam történelem szakon végeztem, újságíró vagyok, idegenvezető és született nyíregyházi, aki számára mindig fontos volt a városvédelem – mondta Cservenyák Katalin. – Nagyon szeretem Nyíregyházát, s mivel itt nőttem fel, minden épületét és fáját ismerem. Jó érzés, amikor mindennap elsétálhatok dédnagyapám háza előtt. Fontosnak tartom, hogy ápoljuk azokat az értékeket, amelyeket őseink ránk hagytak. Örülök, ha egy-egy neves épület helyét emléktábla őrzi, de fontosabbnak tartanám, hogy magukat az épületeket méltó állapotukban meg tudnánk őrizni. Emellett nagyon fontos feladatnak tartom a Krúdy-örökség ápolását. A városvédő egyesület elnökeként ezekért szeretnék tenni. De az egyesület tervei között szerepel egy olyan könyv megjelentetése is, amelyből megismerhető a nyíregyházi utcanevek története.

A Nyíregyházi Városvédő Egyesület alelnöke Urbán Teréz és Szokol Tibor lett, titkárnak Martinovszky Istvánt, elnökségi tagnak Leviczky Zoltánt, Hudivók Róbertet és Kardos Bélát választották.

F. A.