Új diákok hete a Kossuth gimnáziumban

Érdeklődő diákok szemlélték a fizika „roadshow” eszközeit az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban. A nyolc-, illetve a négyosztályos gimnázium növendékeinek a Nyíregyházi Főiskola Fizika tanszékének oktatói tartottak kísérleti bemutatót és pályaválasztási orientációt, mivel az iskolában a természettudományos tantárgyak közül a fizika a legkiemelkedőbb.

 

Közösségépítő programok

 

Az új diákok hetén mindezek mellett olyan programok várják a tanulókat, amelyek segítségével hamar az iskolai közösség részének érezhetik magukat. Végigjárhatták az épület helytörténeti szempontból érdekes állomásait, majd játékos vetélkedőkön mérhették össze tudásukat. Megismerkedhettek a nagy múltú gimnázium hagyományaival, de az egyhetes rendezvénysorozat alatt az osztályok is bemutatkoztak a felsőbb éveseknek.

 

Beilleszkedést segítő rendezvények

 

Kecskemétiné Szilvási Zsuzsanna, az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium igazgatóhelyettese azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, a pedagógiai programjuk részét képezi, hogy segítik az érkezők beilleszkedését. Az igazgatóhelyettes hozzátette, egyházi iskolaként a gyerekeknek több feltételhez kell alkalmazkodni, ezt hivatott elősegíteni ez a hét. A cél továbbá az volt, hogy olyan gyermekközpontú programokat szerettek volna szervezni, amelyben a diákok jól érzik magukat.

További képekért kattintson a fotóra!

Az iskolában dolgozó pedagógusok szerint a programsorozat minden évben elősegíti az újonnan érkezettek beilleszkedését. Az érdekes programokon a tanulók is jól érezték magukat.

Az új diákok hete csütörtökig tart az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban, akkor a csendes nap keretein belül megtörténik az új tanulók hivatalos templomi avatása is.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)