Új csapattal, új játékrendszerben
17 csapatos lesz a labdarúgó NB III a jövő héten kezdődő bajnoki szezonban. Az MLSZ tegnap készítette el a csoportok beosztását, és bár eredetileg 20 együttes alkotott volna egy csoportot, végül csak 17 lett.

A Nyíregyháza Spartacus több NB I-es gárda tartalékcsapatával is találkozik majd, mivel Keletre került az Újpest, a Debrecen, és a Diósgyőr második gárdája is, de a Kazincbarcika, a Putnok, a Nyírbátor és a Hatvan is a Szpari ellenfele lesz. A bajnokság augusztus 1-jén, azaz a jövő héten kezdődik, addig elkészül a sorsolás és a menetrend. A Nyíregyháza más szerkezetben játszhat, mint tavaly.

– Tavasszal egy stabil védekezésből próbáltunk támadni, amíg el nem dőlt a biztos bennmaradás. Utána több szerkezetet kipróbáltunk, több-kevesebb sikerrel. Az NB III-ban majd a mérkőzések nagy részében nekünk kell dominálnunk, ennek megfelelően mást játszunk majd, de továbbra is azt mondom, egy csapatnak 2-3 játékrendszert tudnia kell – mondta Mátyus János vezetőedző.

További képekért kattintson a fotóra!

A klub egyik új játékosa Pölöskey Péter. A támadó már az év elején is közel állt ahhoz, hogy Nyíregyházára szerződjön, de csak most sikerült rendezni az ügyeket korábbi klubjával. Fél évet kihagyott, így erőnlétileg még van lemaradása.

– Hat hónap hosszú idő, nemcsak a meccsek hiányoznak, hanem kondicionálisan is van lemaradásom, de folyamatosan nyerem vissza az erőmet. Az NB III-ban szeretném újra felépíteni magam, gólokkal segíteni a csapatot, ami aztán jó alapot jelenthet a következő, NB II-es szezon előtt. 2+1 éves szerződést kötöttem a klubbal, abban bízom, hogy a harmadik évet közösen már az élvonalban kezdjük – mondta Pölöskey Péter.

Perger Bence visszatért a Szparihoz. A kapust kölcsönadta a Balmazújvárosnak a klub az előző idényben, így az NB II-ben is bemutatkozhatott.

– Nagyon jó a hangulat a csapatnál annak ellenére, hogy a múlt héten a vírusos betegség megtizedelt bennünket. Nálam is egyik pillanatról a másikra jelentkeztek a tünetek, és nagyon legyengített. De nagyon várom már a bajnoki rajtot a többiekkel együtt. Tudom, hogy nagy az elvárás a szurkolók részéről, de biztos vagyok abban, hogy bajnokok leszünk – mondta Perger Bence.

A keretből Jagodics Bence és Szokol Zsolt még hiányzott a hétfői edzésről a vírusos gyomorfertőzés miatt. A csapat a héten újabb két edzőmérkőzést játszik. Szerdán a REAC, szombaton az NB II-es Szolnok lesz a Szpari ellenfele. Addig változhat a keret is. 

Lucas és Farkas a Szpariban 

A bal oldali védő, Farkas Márk a Tiszaújváros elleni felkészülési mérkőzésen már pályára lépett a Szpariban. A meccsen és az edzéseken nyújtott teljesítménye után a szakmai stáb úgy értékelte, a csapat hasznára lehet, ezért javasolja a klub vezetésének leigazolását. Bonyolítja a helyzetet, hogy a védő jelenleg a Haladás futballistája, így klubjával is egyezkedni kell. A kerettel készül Lucas Marcolini is. A középpályás korábban tréningezett már együtt a Szparival, de akkor nem kapott szerződést. Most a szakmai stáb számítana rá, így vele is tárgyalnak a vezetők a közös folytatásról. Rudolf Gergely viszont - egyelőre - nem lesz a Nyíregyháza játékosa. A válogatott futballista megköszönte a Spartacus vezetésének, hogy lehetőséget adtak neki arra, hogy a csapattal készülhessen, és bízik abban, hogy egyszer majd játékosként is visszatérhet a Szparihoz. Ma sorsoltak a Magyar Kupában, és kiderült, hogy az NB-III-as Putnok lesz a csapat ellenfele. - Hazai pályán játszhatunk, egy meccsen dől el a továbbjutás, így mindenképp győzelmet várok. Jó csapat a Putnok, de a sorozatban minél tovább szeretnénk jutni, ez az első állomás - mondta Brekk János szakmai igazgató.

Dankó László

(Fotó: Kohut Árpád)