Új cég irányíthatja a kosárlabdacsapatot
Új cég irányíthatja a jövőben a férfi kosárlabda-együttest. Az új kft.-ben a Nyíregyházi Sportcentrum lenne az egyik tulajdonos. Új lesz a szakmai felállás is, Sitku Ernő pedig a szövetség vezetésébe is bekerülhet. Az előterjesztést a következő közgyűlés tárgyalja majd.

Rövidesen egy olyan új kft. veheti át a Marso-NYKK irányítását, melyben a korábbi tulajdonosok mellett a Nyíregyházi Sportcentrum is tulajdonrészt kap. Ezzel egy kézbe kerülhet a felnőtt csapat, az utánpótlás-nevelés és az infrastruktúra is. Az előterjesztést Nyíregyháza következő közgyűlése tárgyalja majd. Szeretnék a sportdiplomáciát is megerősíteni, ezért Sitku Ernő szakmai igazgatót delegálják a szövetség elnökségébe.

– Komoly aspiránsok vannak, de nagyon örülnénk, ha Sitku Ernő bekerülne az MKOSZ elnökségébe, ahol képviselhetné Nyíregyházát. Ami az új céget illeti, már tárgyaltunk a jelenlegi tulajdonosokkal, érkezhetnek újak is, de a végső szót Nyíregyháza közgyűlése mondja majd ki – mondta Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

Júliusban megkezdődik a Bujtosi Szabadidő Csarnok belső felújítása is, ezért a teremcsapatok új helyszíneken edzenek majd. A Marso-NYKK szakmai stábja már több kosarassal elkezdte a tárgyalásokat, és a jelenlegi keretet szeretnék megerősíteni. A külföldi légiósokkal elégedettek voltak, szívesen látnák őket a következő szezonban is Nyíregyházán, ezért már egyeztettek velük.

Dankó László