Medvehagymás Ózon tekercs
Az Ózon Panzió séfjeinek ajánlatából.

Hozzávalók 4 főre:

60 dkg csirkemellfilé
20 dkg szeletelt bacon
2 db zsemle
5 dkg Trappista sajt
5 dkg füstölt sajt
5 dkg Pannónia sajt
10 dkg darált csirkemell
10 dkg alma
5 dkg kápia paprika
4 db tojás
8 levél medvehagyma
apróra vágott petrezselyemzöld

Fűszerek:
0,8 dkg só
0,5 dkg frissen őrölt fekete bors
0,4 dkg Delikát
4 dkg csirke fűszersó
2 dkg fokhagymasó

Elkészítés:

Az előzőleg fehérborban pácolt egészben hagyott csirkemellfilét kinyitjuk, klopfoljuk, sóval, borssal, fokhagymasóval, csirke fűszersóval ízesítjük.

Töltelék elkészítése:

Vízben áztatott, kinyomkodott zsemlét darált csirkemellel, nagyobb kockára vágott almával, kápia paprikával, főtt tojással, 3 féle sajttal, petrezselyemzölddel, 2 nyers tojással és a fűszerekkel lazán összekeverjük.

A kiklopfolt, ízesített csirkemellekre a medvehagymaleveleket rétegezzük, a tölteléket ráhelyezzük és henger alakúra feltekerjük, majd a baconszeletekkel körbetekerjük. Alufóliába csomagoljuk, kb. 160 °C-os sütőben, kevés vizet aláöntve 30 percig sütjük. A sütőből kivéve eltávolítjuk a fóliát. Még 5 percet rápirítunk, szeleteljük és tálaljuk.

Narancsmártással tálaljuk.

Narancsmártás:
A lehártyázott narancscikkeket kockára vágjuk, narancsdzsúszban felfőzzük, vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal, porcukorral ízesítjük, étkezési keményítővel sűrítjük.

Jó étvágyat!