Új banki elszámoltatást javasolnak a devizahitelesekért a szocialisták
Sajtótájékoztatót tartott az MSZP Nyíregyházán

Minden tizedik embert érint Magyarországon a devizahitel problémája – mondta Mesterházy Attila kedden, az MSZP nyíregyházi sajtótájékoztatóján.

A szocialista országgyűlési képviselő szerint a kormány nem segíti a bajba jutott családokat. A jelenlévő Hegyesi Beáta, a Párbeszéd elnökségi tagja hozzátette, több, az eladósodott családokat segítő javaslatot benyújtottak a parlamentben, de azok nem jutottak túl a bizottságokon. Szabó József, a Hiteles Mozgalom képviseletében kiemelte, a bankok megtévesztették a devizahiteles ügyfeleiket. Dr. Szakács László, szocialista elnökhelyettes úgy fogalmazott, a környező országokban megoldás felé közelít a probléma, nálunk pedig a bankok még most is jól keresnek ezzel az üggyel. Az ő javaslatuk szerint egyrészt azonnal meg kell állítani a kilakoltatásokat, hiszen május elsején vége van a kilakoltatási moratóriumnak, másrészt új banki elszámoltatást követelnek.

Dr. Szakács László, az MSZP elnökhelyettese elmondta:

Azonnal fel kell mondani az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal kötött paktumot. Ez nem áll a magyar emberek érdekében, ez a magyar emberek érdeke ellen való. Ez a pénz, a tőke és a bankok érdekében van, ezért a kormánynak fel kell mondania. Ez bent van a parlament előtt és ott majd szavazhatnak róla a fideszesek is.