Új átmeneti otthon nyílt

Új helyre költözik az Oltalom Szeretetszolgálat Családok Átmeneti Otthona. A Csillag utcai, óvodából kialakított épület már nem felelt meg az előírásoknak, ezért az Evangélikus Egyház fenntartásában működő szeretetszolgálat új lehetőségeket próbált teremteni az átmenetileg nehézségekkel kűzdő családoknak.
Laborczi Géza projektmenedzser, lelkész elmondta, az előző Csillag utcai épület már nem volt alkalmas arra, hogy hosszú távon rendelkezésre álljon a rászorulók részére. Egy pályázat keretein belül megépítették az új házat. Az egyemeletes épületben modern körülmények között tölthetik mindennapjaikat a családok. A szobákban emeletes és szimpla ágy, íróasztal és beépített szekrény áll a lakók rendelkezésére. Minden szobához tartozik zuhanyzós fürdőszoba, a folyosókon található konyhákban pedig ennivalójukat készíthetik el a lakók. Az épülethez pihenőkertes udvar is tartozik, ahol padok, hinták, mérleghinta és homokozó áll a gyermekek rendelkezésére.

(Az átadáson készült további képeinkért kattintson a fotóra!)

Európai uniós forrásokból, közel 280 millió forintból épült fel az Oltalom Szeretetszolgálat új átmeneti otthona. A Rezeda utcán 40 lakó befogadására alkalmas, modern épületet alakítottak ki, ahol különálló fürdőszobás hálók nyújtanak átmeneti menedéket a nehéz helyzetbe került családoknak. Az új átmeneti otthonba már nem csak édesanyák költözhetnek gyermekükkel, hanem kiskorú eltartottjukról egyedül gondoskodó férfiak is. Krízishelyzetben hat hónaptól egy évig terjedő időszakban biztosít otthont a családoknak az egyházi fenntartású intézmény.
Krámer György, a Magyarországi Evangélikus Egyház irodaigazgató lelkésze elmondta, az Evangélium hirdetéséhez hozzátartozik az is, hogy az egyháznak teljesen természetes, belülről fakadó feladata a segítés, különösen azoknak a segítése, akik teljesen egyedül maradtak az életben.
A lakók december első felében vehetik birtokukba a Rezedai utcai új Átmeneti Otthont, ahol az átmeneti segítségnyújtás mellett az egyének megóvása és a családok összetartása is a cél.

Mikita Eszter

Fotó: Máté János