U16-os Európa-bajnokság Nyíregyházán - A magyar válogatott szeretne továbbjutni

Magyarország és Szlovákia közösen rendezi az U16-os női röplabda Európa-bajnokságot. A magyar helyszín Nyíregyháza lesz. A mérkőzéseket július 10-tól rendezik a Continental Arénában. 

Taraflex borítás a Continental Arénában, edzésben az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott. Az U16-os leány együttes a magyar-szlovák közös rendezésű kontinenstornán szerepel. A találkozók házigazdája Nyíregyháza, a mieink mellett pedig Belgium, Csehország, Lengyelország, Oroszország és Törökország szerepel a csoportban. Az EB július 10-én kezdődik, és 18-ig tart. A bronzmérkőzést és a döntőt is a szabolcsi megyeszékhelyen rendezik.  

- Nem mi vagyunk a csoport favoritjai, de szeretnénk mindenkinek megnehezíteni a dolgát, és bízunk abban, hogy sikerül továbbjutni. Vannak videófelvételek az ellenfelekről, próbálunk felkészülni belőlük - mondta Kőnig Gábor szövetségi kapitány. 

A csapat a múlt héten Szlovákiába utazott edzőmérkőzésekre. Előbb egy közös edzésen vettek részt az együttesek, majd két meccset vívtak a válogatottak. Az egyiket a magyar, a másikat a szlovák gárda nyerte. Hétfőtől már Nyíregyházán készült a nemzeti csapat, az edzések mellett még a szlovákokkal és a szerbekkel játszik a héten felkészülési mérkőzést a válogatott, majd a végleges keretszűkítést követően július 10-én, szombaton 17:30-kor kezdődik számunkra a kontinensviadal Csehország ellen. Az EB során szinte minden nap 3-3 mérkőzést rendeznek Nyíregyházán. A bronzmérkőzésre július 18-án 15.30-tól, a döntőre aznap 18 órától kerül sor. A szlovák csoportból Bulgária, Horvátország, Olaszország, Románia, Szlovákia és Szerbia harcol a továbbjutásért. 

A válogatott kerete: Báder Júlia (BVSC), Bencze Panna (Vasas), Botyánszki Fanni (BVSC), Erőss Mirtill (Vasas), Fekete Fanni (Vasas), Fekete Ramóna (BRSE), Gergácz Olga (SZOSI), Jámbor Cecília (Vasas), Kállai Laura (Vasas), Klein Maja (Vasas), Korcsok Karolina (BRSE), Matuska Orsolya (BRSE), Nagy Sophia (Vasas), Nánási Zoé (BRSE), Tóth Sára (BRSE), Tuska Brigitta (BRSE), Ujvárosi Boglárka (BDSE), Vértes Szonja (Vasas).