Tűzvédelmi konferencia Nyíregyházán
A tűzvédelmet érintő aktuális jogszabályi változásokról tartottak konferenciát tegnap Nyíregyházán. Az Esély Centrumban tartott rendezvény résztvevői hasznos tanácsokat kaptak a gyermekek tűzvédelmi felkészítésére vonatkozóan, valamint bemutatkozott Pompi, a tűzmanó is.

Idén március 15-éig minden társasháznak kötelező elkészíteni az új tűzvédelmi szabályzatot és arról időben tájékoztatni kell a lakókat, vagy a lépcsőházakban ki kell függeszteni. Ez csak egy abból a tíz tűzvédelmi szabálymódosulásból, amelyek érintik a közintézményeket, intézményeket és vállalkozásokat – mondta Kukucska István, az MFTK Egyesület elnöke.

 

Hiányos tűzvédelmi nevelés

 

A statisztikák szerint Magyarországon naponta négy gyermek kerül égési sérülésekkel kórházba. Jó részük ugyanis nem kap megfelelő tűzvédelmi felkészítést. Csepregi Csilla, Pompi, a tűzmanó megálmodója egyike azon szakembereknek, akik elhivatottak a tűzvédelmi nevelés fejlesztése érdekében. Előadásában hangsúlyozta, hazánkban a gyermekeket, kisiskolásokat érintő tűzvédelmi oktatás igen hiányos, kevés a témával kapcsolatos szakirodalom, így sem a szülők, sem a gyermekek nem tudnak megfelelően felkészülni az esetleges tűzesetekre.

 

Hasznos tanácsok

 

A konferencián az aktuális jogszabályi változások mellett a részt vevő tűzvédelmi szakemberek, óvónők, pedagógusok, egyesületi munkatársak hasznos tanácsokat kaptak a munkavédelemre és a gyermekek tűzvédelmi felkészítésére vonatkozóan is.

Piszár Tünde