Tűzoltók szakmai versenye

A 10. verseny

10. alkalommal rendeztek az ország tűzoltóinak elméleti több fordulóból álló versenyt. A Gróf Széchenyi Ödönről elnevezett országos szakmai vetélkedő megyei döntőjében a hivatásos és az önkormányzati tűzoltókra összetett feladatok vártak. Az írásbeli tesztlapot valamennyi induló versenyzőnek ki kellett tölteni, majd gyakorlati feladatok során mutatták meg gyorsaságukat és leleményességüket. Külön kategóriában indultak a gépjárművezetők, az irányító parancsnoki és a beosztotti állomány versenyzői. A tűzoltóknak szerelési, mentési, roncsvágási feladatokat kellett időre, minél pontosabban végrehajtani.

Kontroll és gyakorlat


Leskovics Zoltán, megyei tűzoltósági főfelügyelő, tűzoltó alezredes a Nyíregyházi Televízió Híradójának azt mondta, a megmérettetés célja, hogy megvizsgálják, kontrollálják, milyen szakmai színvonalon teljesítenek a megye tűzoltói.

A versenyző tűzoltók már több alkalommal mérték össze tudásukat és felkészültségüket az országos tűzoltó versenyen. 2013-ban, a Komáromban megrendezett országos döntő, hivatásos kategóriájában a Nyírbátori Hivatásos Tűzoltók elsők lettek, gépjárművezetői kategóriában pedig a szakolyiak nyertek.
Berzsán István, a Szakolyi Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka úgy vélte, a verseny jó megmérettetés a tűzoltóknak. Azt tapasztalta, sokan önként jelentkeznek, hiszen a tűzoltók is úgy gondolják, ez a verseny megfelelő színvonalú a szakmán belül.

A megyei megmérettetésnek tétje is volt, hiszen a legjobb eredményt elérő csapat tagjai képviselhetik a megyét augusztus végén Miskolcon, az országos bajnokság döntőjében.

Mikita Eszter