Tűzesetek, karambolok és méhrajok is adtak munkát a megyei katasztrófavédőknek hétvégén

Az elmúlt hétvégén az alábbi eseményeknél avatkoztak be a megye tűzoltói.

Szombaton este egy személygépkocsi kerítésnek és egy gázórának ütközött Nyírmeggyesen. A mátészalkai hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították és a helyszínt biztosították a gázszolgáltató kiérkezéséig. Nem sérült meg senki.

Vasárnap délután a 4918-as számú főúton, Nyírcsaholy és Fábiánháza között, két jármű összeütközésénél avatkoztak be a mátészalkai hivatásos tűzoltók. Egy személyt kézi erővel emeltek ki a roncsból. A mentőszolgálat és a rendőrség a helyszínre érkezett.

Nyíregyháza területén egy kuka tűz mellett, öt alkalommal száraz fű, avar égett, ahol a városi hivatásos tűzoltók oltották el a tüzet.

Ura községen kigyulladt egy harminckét négyzetméteres ház. A mátészalkai és a fehérgyarmati hivatásos, valamint a csengeri önkormányzati és a tyukodi önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat. A ház lakhatatlanná vált, ezért a négyfős család rokonoknál helyezkedett el.

A hétvége alatt Mátészalkán és Nyíregyházán méhraj eltávolításához kértek technikai segítséget a helyszínen tartózkodó méhészek a helyi hivatásos tűzoltóktól.