Turizmus Világnapja Nyíregyházán

 2016. szeptember 27-én Nyíregyházán is különbözõ programokkal, lehetõségekkel szeretnék felhívni a figyelmet az akadálymentes turizmus fontosságára, amelyeket nagyszerû kedvezmények tesznek még vonzóbbá:

NYÍREGYHÁZI ÁLLATPARK:

TAPOGATÓZOO
– Ahol többek között tapintás útján ismerkedhetnek meg az egzotikus állatokkal, kézbe vehetik, és érdekes információkat hallhatnak az itt lakó hüllõkrõl, majd a „hidegvérû” bemutató után csontokat és preparátumokat is megfoghatnak az érdeklõdõk. Helyszín: Zöld Piramis. Program idõtartama: 10.00–12.00 óra.
ILLATOZOO
– Az állati program mellett a növények különleges világáról mesél a park botanikai szaktanácsadója, Boronkay Ági néni, aki különleges formájú terméseket ad kézbe s egy illatbemutató keretében fûszernövényeket is megszimatolhatnak. Helyszín: Zöld Piramis. Program idõtartama: 10.00–12.00 óra.
KEDVEZMÉNYES BELÉPÕJEGY
– A fogyatékkal élõk ezen a napon 1 fõ kísérõvel ingyenesen látogathatják az állatparkot.

AQUARIUS ÉLMÉNYFÜRDÕ:

KEDVEZMÉNYES BELÉPÕJEGY
– A fogyatékkal élõk 1 fõ kísérõvel ezen a napon 50 százalék kedvezménnyel látogathatják az élményfürdõt.

HOTEL FÜRDÕHÁZ:

KEDVEZMÉNYES SZÁLLÁSFOGLALÁS
– Erre a napra 50 százalék kedvezménnyel lehet igénybe venni a fogyatékkal élõknek a hotel akadálymentesített szobáját.

BELVÁROS:

RENDHAGYÓ INGYENES VÁROSNÉZÕ SÉTA
– Amelynek keretében „Tapintható, láthatatlan Nyíregyháza” címmel Koós Gabriella, a Nyírség Turizmusáért Egyesület idegenvezetõje és Nemes-Nagy Tünde, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vakok és Gyengénlátók Egyesületének elnöke új szemszögbõl mutatja be a belváros nevezetességeit. Találkozó: Városháza fõbejárata elõtt, 2016. szeptember 27. 14 óra.
Részvételi szándékát kérik, elõzetesen jelezze a következõ elérhetõségek egyikén: Nyírség Turizmusáért Egyesület, 4400 Nyíregyháza, Rákóczi utca 1., 06-30/629-7424, koos.gabriella@nyiregyhaza.info.hu.

TURISZTIKAI INFORMÁCIÓS IRODA (Nyíregyháza, Kossuth tér 1.)
KIÁLLÍTÁS – A „Nyíregyházi látnivalók gyerekszemmel az akadálymentesség jegyében” címû, korábban meghirdetett rajzpályázatra beérkezett alkotásokból nyílik kiállítás 9 órától.

JÓSA ANDRÁS MÚZEUM:

KEDVEZMÉNYES BELÉPÕJEGY
Ezen a napon a múzeum látogatása mindenki számára ingyenes.
INTERAKTÍV FELFEDEZÉSEK
1. A láthatatlan Benczúr – kalandozás a festõfejedelem emlékkiállításban. Bolyongás a festészet világában, találkozás a gyûjtemény legfontosabb mûalkotásaival. Fondorlatos fejtörõk, rejtélyes rejtvények és Benczúr festményei ’mögé nézve’, olvasás a színekbõl.
2. Kezünkben a látványraktár – kalandozás a 19. és 20. század tárgyainak világában. A múzeum látványraktárának üvegszekrényeiben pihenõ mûtárgyak közül kiválasztva néhányat, arról elmélkedünk, hogy milyen érdekes történeteket mesélhetnek nekünk. Idõpontok: 9.00, 11.00, 14.00 óra.
A kalandos felfedezésre elõzetes regisztráció szükséges az alábbi elérhetõségeken: Babolcsi Andrea múzeum­pedadagógus-régész, e-mail: andrea.babolcsi@gmail.com, telefon: +36-20/939-3505.