Türelmes játékra van szükség - a Mizse KC-t fogadja szombaton az NYKC

 A Debrecen elleni vereség után Ózdon szeretett volna javítani a férfi kézilabda NB-I/B-ben a Nyíregyházi KC. A csapat a Magyar Kupában legyőzte a borsodiakat, és most is vezetett 2-3 góllal. A hajrában viszont fordított az Ózd, és egy góllal győzött. Szombaton a Mizse KC érkezik a Continental Arénába, és szeretné megszerezni első győzelmét a Nyíregyháza. Ehhez türelmesebb játékra van szükség.

- Nagyon sok lehetőségünk lesz a gólszerzésre, ezeket jobb százalékkal kell kihasználni, és türelmesen ziccerig kell játszanunk. A héten ezt gyakoroljuk, elemeztük a Mizse játékát, és szeretnénk megszerezni az első győzelmet – mondta Bécsi János vezetőedző.

Az első két fordulóban több fiatal is pályára lépett a mieinknél, akiket a rutinosabb játékosok igyekeznek segíteni. Az már most látszik, hogy kemény bajnokság vár a kézilabdásokra.

- Azt gondoltuk, a tavalyi volt a legkeményebb bajnokság, de az eredmények azt mutatják, most még erősebb. Olyan csapatok is botlottak, akik a bajnoki címre a legesélyesebbek, azaz nagyon kiegyenlített a mezőny – mondta Varga László játékos.

Érdekesség, hogy két forduló után már csak két csapat százszázalékos, a PLER és a Békés. A szombati ellenfél Mizse az első körben kikapott a Balassagyarmattól, a hétvégén pedig legyőzte a Székácsot. A NYKC-Mizse meccs szombaton 18 órakor kezdődik, az NYTV vasárnap 18 órától közvetíti a találkozót.

Dankó László