Tunéziában voltak a fúvósok

Egy nemzetközi fesztivál résztvevője volt a közelmúltban a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoport. Tunéziában töltött az együttes nyolc napot, ahol egyik fellépés követte a másikat. Utcán, tereken, szállodákban és fesztiválközpontokban lépett közönség elé a zenekar. Az ország legnagyobb zenei összejövetelének számító Tavaszi Jázmin Nyitófesztiválon 13 formáció versenyzett a legjobbnak járó díjért, amit a végén a nyíregyházi csapat érdemelt ki. A közönség kitörő örömmel fogadta a magyarokat.

Suszter Csaba, a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar együttesvezetője azt mondta, nagyon tetszett a közönségnek a zene, hiszen a könnyedebb műfajt játszottak. Latinosabb, „fiesztásabb” stílussal lepték meg a közönséget.

Az együttesnek erre nem kellett külön készülni, hiszen repertoárjukban szerepelnek ilyen művek. A zenészek a tunéziai körülményekkel és vendéglátással elégedettek voltak, a biztonságot is jónak ítélték meg. A házérkezést követően pihenésre nem volt idő, hiszen a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar fellépett azon az operagálán a Kodály Zoltán Általános Iskolában, amelyen énekeltek a Cantemus Kóruscsalád tagjai is. A zenekart nyáron Sóstógyógyfürdőn is meghallgathatja a közönség, ősszel pedig új helyszínen adnak koncertet.

ME.