Tündér-ovi-kert
Tündér-ovi-kertet adtak át a Tündérkert Keleti Óvodában. Az udvaron kialakított magas ágyásokban a gyerekek növényeket nevelhetnek, a körülötte kialakított mezítlábas ösvényen pedig érzékeiket fejleszthetik.

 

Igazi ünnepséget tartottak a Tündérkert Keleti Óvodában, hiszen régi vágyuk teljesült a pedagógusoknak és a gyerekeknek. Felavathatták az elkészült a Tündér-ovi-kertet, az udvaron kialakított magas ágyásokban a gyerekek növényeket nevelhetnek, a körülötte kialakított mezítlábas ösvényen pedig érzékeiket fejleszthetik. A kert megvalósításához szükséges pénzt a LEGO Manufacturing kft. biztosította, az ösvény kialakítását pedig a Játékkal a Kertközi Óvodásokért Alapítvány támogatta.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

NÖVÉNYGONDOZÁS ÉS KÉSZSÉGFEJLESZTÉS

 

Török Edit intézményvezető elmondta, a cél az volt, hogy a gyerekek közvetlenül ismerkedhessenek a növények gondozásával, már az ültetéstől az elfogyasztásig egy teljes folyamatban vehessenek részt, egészséges ízeket kóstoljanak. Az ösvényen pedig különböző textúrájú felületeken sétálhatnak, megelőzhetik a lúdtalp kialakulását, de fejleszti a tapintásos észlelést is.

 

JÁTÉK A LEGO-VAL

 

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a gyerekek gyorsan birtokba vették a Tündér-ovi-kertet, a magas ágyásokba tulipánhagymát ültettek, de kipróbálták a különböző felületekkel és anyagokkal burkolt mezítlábas ösvényt is. A LEGO is kedveskedett az ovisoknak, a csoportok sátrakban játszhattak és kézműves foglalkozásokon is részt vehettek.

Szoboszlai Tibor