Túl az előválogatón

 

Idén is rendkívül színvonalas produkciókat nyújtottak a versenyzők, a már harmadik alkalommal megrendezett Like elnevezésű, nyíregyházi tehetségkutató versenyen előválogatóján, amelyet Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Nyírség Turizmusáért Egyesület és a Váci Mihály Kulturális Központ közösen szervezett meg. 47 nevezés érkezett be összesen, ének és tánc, ifjúsági és felnőtt kategóriában.


Nőtt a színvonal


– Ha valaki ma ellátogatott és megnézte a műsorokat, azt látja, hogy ezek a nyíregyházi, Nyíregyházán tanuló fiatalok nagyon tehetségesek. Az imént beszélgettem itt többekkel és volt, aki már részt vett az előző két versenyen, és azt tudja mondani, hogy egyre magasabb a színvonal. Sokan is jelentkeztek, nagyon jó produkciókkal. A zsűrinek mind a két kategóriában nagyon nehéz a dolga – mondta el Mészáros Szilárd a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója.


A zsűrinek nehéz feladata volt az előadások értékelésénél, voltak a megszokottól eltérő műfajok, de ez jó lehetőséget biztosított a tapasztalat szerzésre és arra, hogy kipróbálják magukat nagy közönség előtt azok is, akik eddig még nem léptek fel.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Trifonov Éva

 

Mindenkinek örültek

 

– Engem mindig lenyűgöznek a gyerekek. Egyrészt azoknak is a bátorsága, akik talán tudják magukról, hogy még nem egy kiforrott ének hanggal rendelkeznek, de itt vannak, eljönnek és az, hogy kiállnak emberek elé, az egy nagyon-nagyon pozitív dolog, úgyhogy mindenkinek kifejezetten örülünk – mondta el Zentai Edit, a zsűri egyik tagja.


A versenyzők között voltak olyanok, akik csak iskolai keretek között énekelnek, volt olyan fiatal is, aki már kis iskolás kora óta komolyan veszi a hangjának képzését.

– Az ének a világon a legfontosabb az életemben. Nem tudok nélküle élni, egyszerűen imádok zenét hallgatni, egyszerűen imádok mindent, ami a zenével kapcsolatos – mondta el Bereznai Boglárka, az egyik versenyző.

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Trifonov Éva

 

Visszatérő versenyzők is voltak

 

Visszatérő indulók is részt vettek a megmérettetésen, sőt tavalyi nyertesek is próbálkoztak új előadási formációval és ez alkalommal is eredményesen szerepeltek.


– Tavaly én egyedül voltam és az ifjúsági ének kategóriát meg is nyertem. Most úgy gondoltuk, hogy ketten próbáljuk meg, kíséretre teljesen más, mint zenei alapra énekelni – mondta el Tordai Emese.

Az elődöntő után, egyből a döntő következik, amelyre december másodikán kerül sor szintén a Váci Mihály Kulturális Központban. Akkor 23 produkcióval állnak majd színpadra.


A döntősök névsorát ide kattintva olvashatja!

 

Kanócz Rita