Túl 500 meccsen - Végéhez közeledik a Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság

115 csapat vesz részt idén a Városi Kispályás labdarúgó bajnokságban. Több mint 500 mérkőzést már lejátszottak az együttesek. A szabadtéri szezon után kezdődik a terembajnokság. 

Az őszi időjárás eddig kegyes volt a Decathlon Konyha Möbel Városi Kispályás bajnokság résztvevőihez, eső miatt csak kevés mérkőzést kellett elhalasztani. 500 találkozót tartottak a Városi Stadion salakpályáin, és 15 új gárda is nevezett az idei szezon előtt, így 115 együttes vesz részt. A csapatok tagjai már nagyon várták, hogy újra pályára léphessenek, és nagyon sportszerű meccseket vívnak.

- Mindössze hat kiállítás volt eddig, nagyon figyelnek egymásra a játékosok, és a szükséges óvintézkedéseket is betartják. Bízunk abban, hogy a bajnokság hátralévő részében is így lesz. Vannak meglepetések szinte minden osztályban, de van öt olyan együttes is, mely még makulátlan mérleggel rendelkezik - mondta Dajka László főszervező.

Bár a stadionban zajlik az építkezés, a mérkőzések megrendezését ez nem befolyásolja. Október végére befejeződik az őszi idény, de addig még további száz meccs vár a résztvevőkre. November 6-án már a teremlabdarúgó bajnokság indul 40 csapat részvételével. Nevezni folyamatosan lehet, és már csak egy kiadó hely van, a mérkőzéseket pedig a Zrínyi Tiszavasvári úti csarnokában tartják. A tél a teremtornákról is szól, december 4-5-én rendezik a Fáraó Bútor öregfiúk tornát, melyen 40 év felettiek szerepelhetnek. Ide 24 együttes nevezését várják a szervezők.