Tudományos Diákköri Konferenciát tartottak a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán

Tudományos Diákköri Konferenciát rendezett a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara Nyíregyházán. Az eseményen egészségszociológiai témakörben tartottak szekcióüléseket, ahol az intézmény hallgatói számoltak be kutatási eredményeikről. A legjobbak továbbjutnak és más város konferenciáin is előadhatják kutatásaikat.

Tudományos Diákköri Konferenciát rendezett a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara Nyíregyházán. Ez egy hagyományos esemény az intézmény életében, de nem csak itt, hanem a felsőoktatási intézményekben már 60 éves múlttal rendelkező tehetséggondozási diákköri tevékenység. Minden intézmény megszervezi saját eseményeit, ahonnan országos eseményekre juthatnak tovább a tanulók. Ezen kívül határon túli konferenciákon is előadhatják kutatásaikat a diákok.

Azt, hogy egy hallgató mikor kezdi meg a kutatását az attól függ, hogy mikor választja meg azt a témát, amiben szeretne elmélyülni. Ez általában másod-, illetve harmadéves hallgatóknál jellemző. Addigra jutnak el arra a szintre, hogy átlátják azokat a területeket, amellyel mélyebben szeretnének foglalkozni. Ekkor elkezdik a témavezető által támogatva a kutatási tevékenységüket. Az, hogy mikorra tud kiforrni egy munka, változó.

– mondta el Jávorné Dr. Erdei Renáta főiskolai docens.

14 előadás volt hallható, illetve számos plenáris előadáson vehettek részt a résztvevők, akik nem csak Magyarországról érkeztek a konferenciára hanem a határon túlról is. A kutatási témák között szerepeltek egészségmagatartás vizsgálatok fiatalok, serdülők, valamint a felnőtt lakosság körében, de volt zenészek egészségmagatartásával foglalkozó terület, olyan amely az egészségügyi informatikai és szervezési területről érkezett, de volt az ápolástudomány területéről is kutatás.