Tudja kivel azonosítják a nyíregyházi labdarúgást?

Néhány héttel ezelőtt a szurkolók az egyik internetes portálon szavazhattak, kivel azonosítják a nyíregyházi futballt. Nagy fölénnyel Szatke Zoltán lett a győztes, megelőzve Szendrei Józsefet és Moldván Miklóst.

Bár a védő semmit nem változott az elmúlt években, ma 50 éves!

- Furcsa kimondani, és persze ilyenkor az ember visszatekint kicsit, hogy mi minden történt vele az öt évtized alatt. Szinte minden a futballhoz köt, ez az életem, és nem tudok, de nem is akarok elszakadni tőle, így az idő múlását sem érzékelem úgy. Jelenleg is hetente kétszer játszok kispályán, Kótajban a megyei II. osztályban futballozok, edzősködök az akadémián, a labdarúgás kitölti a napjaimat. És ott a család, van egy 2,5 valamit egy 23 éves fiam, utóbbi is focizik. Boldog vagyok - mondta Szatke Zoltán.

 A védő 13 éves korában került Nyíregyházára, és mostanáig mindössze öt év volt, amikor nem kötődött a Szparihoz! Két évig a Volán Dózsában játszott fiatalként, majd két év katonai szolgálat következett. Később egy fél évet volt Tiszavasváriban, egy másik felet Demecserben. Több mint harminc évet pedig a Spartacusnál! Nem is csoda, hogy rá szavaztak a szurkolók.

- Jól esett amikor megtudtam az eredményt, hogy velem azonosítják a nyíregyházi futballt. Itt nevelkedtem, itt lehettem labdarúgó, és ezek szerint jól csináltam amit tettem, ha ennyien gondoltak rám. Köszönöm nekik, hogy nem felejtettek el - mondta a Szpari korábbi csapatkapitánya.

Mi mást tehetnénk hozzá: Boldog születésnapot Szati!!!

Dankó László