Trizner Laura nyerte a Miskolci Egyetem esszépályázatát

– Április 15-én, a Miskolci Egyetemen volt az ünnepélyes eredményhirdetés, ahol átvehettem az első helyért járó díjam, bemutathattam az írásom és válaszolhattam a feltett kérdésekre – mesélte Laura, aki a Nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola 11. osztályos tanulója, emellett az UNICEF Fiatal Nagykövete.

– A Miskolci Egyetem munkatársai javasolták Laurának, hogy publikálja, s tegye nyilvánosan hozzáférhetővé az esszét abból a célból, hogy a Saul fia című film középiskolás értelmezésének és elemzésének eredményei bekerüljenek a filmről folyó párbeszédbe. A nyertes és díjazott pályázatok megtekinthetőek az egyetem honlapján – mesélte az országos esszépályázat nyertesének etikatanára, Cserlakiné Hagymássy Krisztina, aki elkísérte Laurát az eredményhirdetésre is.
Az Oscar-díjas filmrendező személyesen gratulált Laurának

– Nagyon örültem, amikor kiderült, hogy első helyezett lettem az egyetem által kiírt országos pályázaton, s egy másik „aranyos” diákot, Hadobás Hedviget is külön dicséretben részesítettek a bírálók – mondta Laura, aki fontosnak tartja, hogy a diákok is elmondhassák nyilvánosan véleményüket, gondolataikat.
A Saul fia Oscar-díjas film rendezője, Nemes Jeles László is olvasta a film elemzéséről készült fogalmazásom, amely meghatotta őt. Megtiszteltetés volt számomra, hogy személyesen gratulált a rendező nekem és beszélgethettem vele terveimről, az írásról, a filmforgatásról.

– A nyertes esszémből adtam egy példányt Nemes Jeles Lászlónak, aki megkért, hogy dedikáljam részére az írásom. Ezt követően természetesen én is kaptam tőle autogramot – mondta mosolyogva Trizner Laura.