Trinidadról érkezhet légiós
A jövő héten kezdi a felkészülést a következő szezonra a Fatum-Nyíregyháza. A női röplabdásoknál nagy változás nem várható a keretben.

 A korosztályos válogatottnak sok pihenő nem jutott a nyáron, így Vén Eszter szinte végig dolgozta az elmúlt hónapokat. Augusztus 3-tól a Fatum-Nyíregyháza valamennyi játékosa munkába áll, ekkor kezdődik a felkészülés a következő szezonra. A keretben nagy változás nincs, egyedül Hengsperger Anna távozott tanulmányai miatt Budapestre. Két miskolci röplabdás, Sitkey Mariann és Kundrák Eszter viszont Nyíregyházán folytatja, és néhány hét múlva egy trinidadi játékos is érkezhet.

- Szerettünk volna magyar játékosokat igazolni, de sajnos nem sikerült Nyíregyházára csábítanunk azokat, akiket kiszemeltünk. Így kénytelenek voltunk külföldön szétnézni, és megegyeztünk egy 187 cm magas trinidadi válogatottal, aki szeptemberben kapcsolódik a kerethez - mondta Kőhalmi Richárd vezetőedző.

A röplabda szövetségnél is változások voltak az elmúlt napokban. Az NRK korábbi edzője, Ludvig Zsolt lett hatvan napig az elnök, Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője pedig elnökségi tag maradt.

- A nyíregyházi vonal már eddig is sokat tett a magyar röplabdáért, és reméljük a jövőben is sokat tehet. Az, hogy a szövetségben - Nagy Kornél is dolgozott Nyíregyházán – ennyien vagyunk a szabolcsi megyeszékhelyről, a csapat sportdiplomáciai erejének is jót tesz – mondta Kósa Árpád elnökségi tag.

A nyíregyházi klub idén a nemzetközi kupában is indul, ahol az első fordulóban egy szerb együttes lesz a csapat ellenfele. A Challenge -kupában idegenben kezd a Nyíregyháza november elején, a visszavágókat pedig két hét múlva rendezik.

Dankó László