Cél a bajnoki cím !
Szurkolói ankétot tartott a Nyíregyháza Spartacus.

  "Kőkemény bajnokság elé nézünk, de sírva vagy nevetve, bajnokok leszünk" - mondta Brekk János szakmai igazgató, a Nyíregyháza Spartacus szokásos szezonnyitó szurkolói ankétján, melyre több mint háromszáz drukker érkezett. A szurkolók még mindig nehezen térnek napirendre az élvonalból történő kizárás felett, ezért több kérdés is elhangzott ezzel kapcsolatban. A csapat részéről Dr. Ökrös András ügyvezető válaszolt.- Nem szeretnék részletekbe bocsátkozni, hiszen jogi úton szeretnénk bebizonyítani igazunkat. Be kell ismerni, hogy ott követtünk el hibát, hogy a szövetség törvényszegéseit nem hangsúlyoztuk következetesen - mondta a klub vezetője.

Brekk János szakmai igazgató a nyári játékosmozgásról beszélt. - Négy olyan játékos távozott Pekár, Halenár, Fodor és Balogh személyében, akik meghatározó emberek voltak, és akikre hosszú távon számítottunk volna. Kilencen viszont igent mondtak a folytatásra, hozzájuk pedig próbáltunk olyan labdarúgókat igazolni, akikkel közösen eredményesek lehetünk. 21 fősre terveztük a keretet, most 20 játékosunk van, így Mátyus Jánosnak van egy bónusza akit igazolhat. Elsősorban belső védőben és támadóban gondolkodunk - mondta a szakmai igazgató. Mátyus János szerint senkinek nincs bérelt helye a csapatban, és reméli, hogy egyre több fiatalt beépíthet. - Sok megyei kötődésű labdarúgó került a felnőtt kerethez, de csak azért mert innen származnak, még nem lesz helyük a kezdőben. Meg kell küzdeniük azért, hogy kiszorítsák szélről Zoran Kostic-ot vagy középről Igor Zofcák-ot. Erősödniük kell fizikálisan, mentálisan és technikailag is - mondta a vezetőedző. Kósa Árpád a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője arról beszélt, hogy igyekeznek minden feltételt megteremteni ahhoz, hogy a fiatal játékosok jó körülmények között készülhessenek, és a jövőben ne Felcsútra, Debrecenbe vagy az MTK-hoz igazoljanak.

Összesen 17 új játékosa van a Nyíregyháza Spartacusnak, közülük néhány fiatal kettős igazolással a Bozsik Akadémiában is játszik. Mátyus János vezetőedző egyesével mutatta be az új labdarúgókat, és adta át nekik a Szpari mezét. Vasárnap aztán kezdődik a szezon...

Dankó László