Tréning, edzőmeccs, edzőtábor - munkában a Nyíregyháza Spartacus

Január 3-án kezdte a munkát a Nyíregyháza Spartacus. A labdarúgó együttes az elmúlt napokban végig a Városi Stadion műfüves pályáján készült, már Zoran Spisljak irányításával.

A vezetőedzővel a téli szünetben állapodott meg a klub vezetése, mely tavasszal jobb, kiegyensúlyozottabb teljesítményt vár a Szparitól.

- Szeretnénk ha a csapat elindulna egy felfelé ívelő pályán, úgy érezzük, az új vezetőedző irányításával ez megvalósulhat. A klub elnöke elkötelezett amellett, hogy egyre több saját nevelésű fiatal épüljön be a csapatba, ez azonban egy hosszabb folyamat – mondta a Nyíregyháza Spartacus sajtótájékoztatóján Kozák Attila cégvezető.

 

Zoran Spisljak nem egyedül érkezett, munkáját Purguly Árpád is segíti. Ő híd szerepet tölt be az első csapat és a Bozsik Akadémia között is. A felnőtt keretben több fiatalra is számítanak, jelenleg 12 saját nevelésű labdarúgó készül a Szparival.

- Vannak tehetséges fiatalok a Bozsik Akadémián, egyeztettünk az akadémia igazgatójával, és az U19-es együttes edzését is megtekintve két újabb fiatalt ma már az első kerethez hívtunk. Ez nekik nagy lökést adhat, de óvatosan is kell kezelni, mert ez még nem jelenti azt, hogy stabil NB-II-es játékosok. Vannak akik később visszakerülnek a saját korosztályukba, de a szakmai stáb ilyenkor is folyamatosan nyomon követi a teljesítményüket - mondta Purguly Árpád szakmai igazgató.

 

A keretben eddig egy változás volt, Pekár László távozott. A labdarúgó Mezőkövesden folytatja pályafutását.

- Köszönöm a klub vezetésének, dolgozóinak, szurkolóinak, hogy mindenben segítettek az elmúlt időszakban. Minden sportoló célja, hogy minél magasabb szinten játsszon, én most kaptam egy élvonalbeli lehetőséget, és biztos vagyok abban, hogy a Szpari is rövidesen megtalálja azt az utat, mely az NB-I-be vezet. Szurkolok a csapatnak - mondta Pekár László.

A héten még itthon, a jövő héttől pedig Törökországban készül edzőtáborban az együttes.

A csapat gerince megmaradt, és azért dolgozunk, hogy sikeresebb szezonunk legyen. Az edzéseken sok labdás gyakorlat van, és várjuk már az edzőtábort. Bár a pályát mindig letakarították, azért a havazás nehezítette a munkát, de minden feladatot elvégeztünk - mondta Fodor Ferenc csapatkapitány.

 

Szombaton 11 órától a Balmazújváros ellen játszik felkészülési találkozót a Nyíregyháza. Ez lesz a csapat első edzőmeccse.

- Úgy készítettük fel a játékosokat, hogy szombaton mindenki lehetőséget kapjon, és magas iramban 45 percet futballozzon. Minden edzésről felvételt készítünk, a játékrészeknél minden labdarúgót kielemzünk, így pontosan tudjuk, a következő edzésen mi az, amiben fejleszteni kell akár fizikálisan, akár technikailag, akár taktikailag. Én annak a híve vagyok, hogy játékkal kell felépíteni a játékost - ezt persze kiegészítjük fizikális edzésekkel - és sok olyan szituációt teremtünk, ami a mérkőzéseken is előfordul - mondta Zoran Spisljak vezetőedző.

A törökországi edzőtáborban további felkészülési mérkőzéseket játszik a gárda, a bajnokság pedig február 3-án kezdődik.

Dankó László