Tragédia a Petőfi utcán

Az éjszaka folyamán történt tűzesetről Nagy József tűzoltó ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettese válaszolt a nyiregyhaza.hu kérdéseire.

– Pénteken 21 óra 42 perckor érkezett a riasztás tűzoltó egységeinkhez, miszerint Nyíregyházán, a Petőfi utcán tűzeset történt. Munkatársaink gyorsan a helyszínre érkeztek elegendő számban és a tűz lokalizásáláshoz megfelelő technikai felszerelésekkel. A kollégáink érkezésekor már a mentő egységek a helyszínen tartózkodtak, és megkezdték a sérültek ellátását. Sajnos a hölgy sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az életét már nem lehetett megmenteni, míg az emeletről történt zuhanás miatt súlyos sérüléseket szenvedett kisfiú állapotát a kórházba szállítás előtt megpróbálták stabilizálni.

További képekért kattintson a fotóra!

– Az épületben tartózkodó 32 lakót munkatársaink evakuálták, és megkezdték az oltást – folytatta. – Az éjszaka folyamán statikus szakembert hívtunk a helyszínre, aki megállapította, hogy az épület szerkezete nem sérült, így életveszélyessé azt nem kell nyilvánítani. A szakértők elindították a tűzvizsgálati eljárást, hogy felfedjék a tűz keletkezésének pontos okait. Igazgatóságunk munkatársai a társasház közös képviselőjével folyamatos kapcsolatban állnak. A társasház közösség rendelkezik biztosítással, az elektromos hálózat vizsgálatát végző szakemberek jelenleg is dolgoznak, hogy megállapítsák, mikor kapcsolhatják be az épület fogyasztóit újból az elektromos hálózatba. A remények szerint talán erre még a szombati napon sor kerülhet.

TOVÁBBI HÍREINK A TŰZESETRŐL:

Unokájával együtt a mélybe vetette magát
Nyíregyháza önkormányzata is intézkedett