Tradicionális sárgatúrót készítettek a versenyzők Nyírszőlősön

20 nyírszőlősi civilszervezet, egyéni jelentkező és 12 osztály nevezett be a helyi iskolából. A három fős zsűrinek nehéz dolga volt az ételek bírálásánál, mert valamennyi tál nagyon ízletes és mutatós volt.

Végül a  következő eredmények születtek:

I. Vadicskó Jánosné
II. Nyírszőlősi Református Gyülekezet
III. Északi Eszterlánc Óvoda Csillagszem Tagintézményének Mókuska csoport szülői közössége

Különdíj: Brecska Miklósné
Nyírszőlősi Evangélikus Gyülekezet

Közönségdíj: Bakos Sándorné

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

A győztes sárgatúró receptje:

Hozzávalók:

10 tojás
1 liter tej
3-4 evőkanál cukor ízlés szerint
1 csipet só
1 cs vanília cukor
ízesíthető mazsola, fahéj stb ízlés szerint

Elkészítés:

A tojásokat jól felverjük, beletesszünk egy csipet sót,a cukrokat, felöntjük a tejjel. Közepes lángon állandó kevergetéssel addig főzzük, amíg megtúrósodik és a savó fel nem jön a tetejére. Tüllbe leszürjük, erősen kinyomkodjuk, összekötjük hogy csinos gömbalakú legyen. Felkötve hagyjuk kihülni és a még bennemaradt savót kicsöpögtetni.

Elékszítési idő:

Körülbelül 1 óra