Tradicionális sárgatúrót készítettek a versenyzők Nyírszőlősön
20 nyírszőlősi civilszervezet, egyéni jelentkező és 12 osztály nevezett be a helyi iskolából. A három fős zsűrinek nehéz dolga volt az ételek bírálásánál, mert valamennyi tál nagyon ízletes és mutatós volt.
Végül a következő eredmények születtek:
I. Vadicskó Jánosné
II. Nyírszőlősi Református Gyülekezet
III. Északi Eszterlánc Óvoda Csillagszem Tagintézményének Mókuska csoport szülői közössége
Különdíj: Brecska Miklósné
Nyírszőlősi Evangélikus Gyülekezet
Közönségdíj: Bakos Sándorné
További képekért kattintson a fotóra!
Fotók: Trifonov Éva
A győztes sárgatúró receptje:
Hozzávalók:
10 tojás
1 liter tej
3-4 evőkanál cukor ízlés szerint
1 csipet só
1 cs vanília cukor
ízesíthető mazsola, fahéj stb ízlés szerint
Elkészítés:
A tojásokat jól felverjük, beletesszünk egy csipet sót,a cukrokat, felöntjük a tejjel. Közepes lángon állandó kevergetéssel addig főzzük, amíg megtúrósodik és a savó fel nem jön a tetejére. Tüllbe leszürjük, erősen kinyomkodjuk, összekötjük hogy csinos gömbalakú legyen. Felkötve hagyjuk kihülni és a még bennemaradt savót kicsöpögtetni.
Elékszítési idő:
Körülbelül 1 óra