Továbbtanulásra buzdította a diákokat a Nyíregyházára érkezett Országjáró Vízügyi Roadshow

 

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és 12 területi igazgatósága, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karával együttműködve novemberben a vízügyi szakmát népszerűsítő kampányt indított. A vízügyi roadshow utolsó állomása a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Építőipari, Környezetvédelmi-vízügyi Szakgimnáziuma volt.

Dr. Bíró Tibor dékán, Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának dékánja elmondta:

Az elsődleges cél, hogy a vízügyi szolgálat számára biztosítsuk a szakember utánpótlást.

A felsőoktatási felvételik időszaka következik, így hallgatókat toboroznak.

Egyedülálló vízgazdálkodás

Mint elhangzott, Magyarország vízgazdálkodása nem csak Európában, de a világon is egyedülálló. Somlyódy Balázs az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója hangsúlyozta, Európában nálunk vannak a leghosszabb gátrendszerek, a legnagyobb az ár- és belvízi kitettség, ezért fontos, hogy jó szakemberek dolgozzanak a vízügyben, teremtsenek biztonságot, de használják ki a vízben rejlő előnyöket is.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos

Élen jár a nyíregyházi szakképzés

Nagy volt az érdeklődés a vízügyes szakmát népszerűsítő tanórán, hiszen a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Építőipari, Környezetvédelmi-vízügyi Szakgimnáziuma évtizedek óta élen jár a szakemberek utánpótlásában, országosan is kiemelkedő létszámban. A diákok játékos tesztfeladatokat kaptak, tájékozódhattak az egyetem elképzeléseiről, a vízügy feladatairól és lehetőségeiről, de élménybeszámolók alapján megismerkedhettek a vízügyesek mindennapjaival is.


Szoboszlai Tibor