Továbbképzésen vettek részt a tűzoltás vezetésre jogosultak

A keddi továbbképzést Leskovics Zoltán tű. alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője nyitotta meg, aki ismertette a szakmai nap témáit, majd a tűzoltósági szakterület aktuális feladatairól beszélt. Kruppi István tű. alezredes, a megyei főügyeleti osztályvezető egy közelmúltban történt üzemcsarnok tűz esettanulmányait dolgozta fel a résztvevő állománnyal. Az elmúlt időszak ellenőrzési tapasztalatait Miski Ákos tű. százados ismertette.

A nagyobb beavatkozási és műveletirányítási eseteket Fehér Csaba tű. százados, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat kiemelt főelőadója dolgozta fel és előadásában ismertette a stratégiai pontokat, amelyek a hatékony kárfelszámolást segítik elő.

A szakmai nap végén a hatósági eljárásokról és az elektronikus adatszolgáltatásokról Kuk János tű. ezredes, hatósági szolgálatvezető beszélt, majd meghatározták az elkövetkezendő időszak feladatait az állomány részére és kijelölték a következő képzések témaköreit.


Fotók: Dóka Imre tű. főhadnagy, Szabolcs MKI