Továbbjutás a Hepp-kupában, simán nyert a NYÍKSE hazai pályán

Az idei szezon első tétmérkőzését az NBI/B csoportos Eger ellen vívta az NB-II-es NYÍKSE a kosárlabda Hepp-kupában.  
A vendégek vezetésével indult a meccs, az 5. percig szoros volt az eredmény, de utána a nyíregyháziak állva hagyták a vendégeket. Látszott, kezd összeérni az idén több visszatérővel és új játékossal megerősödött hazai csapat.


Befahy Gauthier Ethien kitűnő formában volt, jól szervezte a védekezést, szedte a lepattanót, illetve dobta a duplákat. A visszatérő Horváth Bence (és szurkolói) a régi volt, felszabadultan játszott, hasonlóan Zajácz Krisztiánhoz.
Az NBI-ből érkező Oláh Zoltán is kitűnően játszott, Kósa Tamás pedig magabiztosan tett hozzá nagyon sokat a győzelemhez. A csapat kapitánya Asztalos István 21 perc játékkal is a mezőny legjobbja volt.
Talán az egyetlen rossz emlék a mérkőzésen, a csapat első számú irányítójának, Tisza Bálintnak a sérülése volt. Őt sajnos hetekre elveszítette a csapat. A fiatalok is igyekezték kivenni a részüket a nagyarányú győzelemből. 
Kovács Tibor csapata legközelebb október 11-én, 19.00 órától llép pályára, az első NBII-es bajnoki mérkőzésen a debreceni BKG PRIMA együttesét fogadja a Bánki iskola termében.

Sunshine NYÍKSE - EKE Eger KOK 91-43 (18-7; 24-13; 32-11; 17-12)

NYÍKSE:

Asztalos I. 14 
Befahy Gauthier E.13
Tisza B. 5 
Kósa T. 17
Oláh Z.  
Zajácz K. 14
Herczku A. 3
Sipos T. 8
Horváth B. 12
Földesi N.  5 
Szabó B. 
Csirpák P.  

Vezetőedző: Kovács Tibor