További fejlesztések Sóstón

Számos új elemmel bővült a Sóstó-projekt. Az eredeti elképzelésben egy ifjúsági park is szerepelt volna, ám ez tulajdonjogi kérdések miatt nem készül el. A katlan nézőtérrel és színpaddal épült volna, ehelyett más elemek újulnak meg Sóstón.

 

SZÁMOS FELÚJÍTÁS

 

Az már biztos, hogy felújítják a csónakházat – az épület a helyiek szerint sem méltó már a megújult sóstói miliőbe. Elindul a sziget, illetve az arra vezető híd teljes rekonstrukciója, és megújul a Csónak utca – Szódaház utca végén lévő terület is.
– Az Igrice patak másik oldalán lévő kis erdős ligetről van szó. Azon a területen egy ifjúsági parkot hozunk létre, ami amellett hogy közpark funkciót lát el lesz egy sportolásra alkalmas pálya is, illetve olyan szabadtéri eszközök, mint a ping-pong asztal. Emellett a fiatalabb korosztály számára egy játszóteret is kialakítunk. Erre a területre is telepítünk kamerákat, hogy óvjuk azt – mondta el dr. Podlovics Roland, projektmenedzser

 

VÉDELMEZŐ KAMERÁK

 

Nemcsak ott, hanem Sóstó más részein is szerelnek fel kamerákat. Összesen 36 darab lesz a városrészben, ezek többsége már üzemel is. A vandálok eddig sok kárt okoztak, a közterületeken összetörtek lámpatesteket, padokat. Az utcabútorokat és a szemetes-szelencéket pedig a tóba dobálták.

 

ÚJ SÉTÁNY ÉPÜL

 

A fejlesztés részeként egy másik projektelem is megvalósul: körbejárható lesz a tófürdő. Ez az eredeti tervek között is szerepelt. Most egy, az Igrice patak nyomvonalát követő sétányt építenek ki, ami egészen a Vadász csárdáig fog tartani, és ott csatlakozik a Blaha Lujza sétányba. Így a futók, kerékpározók vagy sétálók az Erdei tornapályától egészen Sóstón központjáig is el tudnak jutni.
A közbeszerzések várhatóan áprilisban lezárulnak, a munkálatok pedig május közepén-végén el is kezdődnek és bíznak abban, hogy jó részük július elejére be is fejeződik.

Erdős József