Tovább menetelnek a röplabdások
Fotó:Kohut Árpád

A Szent Benedek ellen lépett pályára a Fatum Nyíregyháza az Extraliga következő fordulójában. 

Nagyszerűen kezdtek a mieink, és 9-3-nál hat pont volt az előny, főleg Nina Kocic játszott ponterősen. A folytatásban is állandósult a hat pontos különbség, Ivana Jeremic is remekül támadott. A végjátékban a szett labdamenetét a mieink nyerték bravúros Tóth Fruzsina mentések után, és ez végképp eldöntötte a játékrészt, hozta a játszmát a Fatum. 

A második felvonás is hazai támadásokkal és pontokkal indult, 4-0-val nyitott a Nyíregyháza. Ana Flávia Galvao jó labdákkal szolgálta ki a társakat, és féltávnál már kilenc pontra hízott az előny.  Hiába próbálkozott cserékkel és időkérésekkel a vendégek vezetőedzője, parádésan röplabdázott a Fatum, és nagy különbséggel nyerte a szettet. 

A harmadik szett elején először vezetett az SZBRA, de csak egy ponttal, és nem sokáig. Kocic révén fordított a Nyíregyháza, és 10-6-nál négy pont volt az előny. Kobaidze és Wojcik jó támadásaival viszont előbb felzárkózott, majd 12-13-nál fordított a Balatonfüred. Hullámvölgybe került a csapat, és 13-18-nál öt pont volt a hátrány. Bár a folytatásban próbált egyenlíteni a Nyíregyháza, ez nem sikerült, nyerte a játékrészt a Szent Benedek. 

A negyedik játszma elején felváltva estek a pontok, majd Galvao blokkjával 9-5-re vezetett a Fatum. Úgy tűnt, ez a szett is kicsit nyugodtabb lesz, de két pontra zárkózott a Szent Benedek, ám féltávnál 13-9-et mutatott az eredményjelző. Ritmust váltott a csapat, zsinórban szerezte a pontokat, és végül magabiztosan győzött, így továbbra is százszázalékos a bajnokságban. 


Fatum Nyíregyháza – Szent Benedek RA 3-1 (20, 12, -18, 15)

Nyíregyháza: Kocic 29, Jeremic 18, Lászlop 5, Antivero 9, Galvao 5, Földi 1

Csere: Tóth F. (liberó)

vezetőedző: Tomás Varga

SZBRA: Nacsa-Pekárik 7, Perez 13, Castero Cruz 3, Wojcik 12, Berkó 1, Szerényi 5

Csere: Gatard, Fáth (liberók), Kobaidze 12, Krakoczki, Szakály, Schneider

vezetőedző: Kristian Michailov 

Tomás Varga: - Jó ritmusban kezdtünk, és hittünk magunkban. Agresszívan nyitottunk, de a harmadik szettben volt néhány taktikai hiba, amivel felhoztuk ellenfelünket. Szerencsére a negyedik játszmára ezt sikerült kijavítani, így megnyertük a találkozót. 

Kapcsolódó galéria

FATUM-Nyíregyháza - SZENT BENEDEK RA női EXTRALIGA röplabda mérkőzés