Tovább lépnének előre - kezdődik a futsal szezon

Jól sikerült a felkészülés az A'Stúdió Futsal Nyíregyháza számára. Az NB-I-es csapat az edzőmeccsek során rendre legyőzte ellenfeleit, nyert a DEAC, a Kassa és a Berettyóújfalu ellen is. Így optimistán várhatja az együttes a hétfői bajnoki rajtot. 

– A futsal sikersportág a Nyíregyházi Élsport Kft. berkein belül – kezdte a sajtóeseményt dr. Mohácsi Máté ügyvezető. – A négy éve még NB III-as baráti társaságként indult együttes oda jutott, hogy most már nagy célokat fogalmazhat meg az első osztályban. Az előző idényben elért nyolcadik hely óriási siker volt újoncként, ezután komoly döntést hoztunk, hogy melyik úton haladjunk tovább. Akkor az alsóházban fejeztük be a bajnokságot, nyáron arra törekedtünk, hogy olyan csapatot építsünk, ami elérheti a felsőházat, vagyis az első hatban végez. Ez persze nem egyszerű, mert erős a bajnokság, de a célnak megfelelő keret jött össze. Ezúton is köszönöm főtámogatónknak, az A’Stúdió ügyvezetőjének, Tenkely Szabolcsnak, a Nyíregyházi Sportcentrumnak és Nyíregyháza városának, hogy mellettünk áll. Meg kell említenem Hepp Tamást is, akinek a csapatvezetői munkájára szükség volt, hogy így, itt ülhessünk.

A keret több helyen változott a nyári szünetben. Magyar válogatottak és brazil légiós is érkezett. Lovas Norbert vezetőedző szerint a jól sikerült edzőmeccsek ellenére fontos, hogy a ne bízza el magát a csapat, ezekért a találkozókért még nem adtak pontot.  

– Azt az utat választottuk, hogy egy-két lépcsőfokot felfelé lépdeljünk, ehhez próbáltuk megtalálni azokat a játékosokat, akikkel erősödünk, valamint célunk volt, hogy a nyíregyházi magot egyben tartsuk – vette át a szót Lovas Norbert vezetőedzőnk. – Itt vannak azok a játékosok, akiket szerettem volna a csapatban látni, az eddigiek alapján mondhatom is, hogy erősítést jelentenek. Július hetedikén kezdtük a felkészülést, melynek elején Haburcsák Bertalan erőnléti edző irányításával kemény munkát végeztek a fiúk az Atlétikai Centrumban. Ennek megvan az eredménye, látom, hogy bírjuk erővel a meccseket. Erős ellenfelekkel találkoztunk a felkészülési időszakban, ezeken a mérkőzéseken jól nézett ki a csapat, amiből még persze nem lehet messzemenő következtetést levonni. Az mindenesetre bizakodásra ad okot, hogy jó játékot mutattunk, kezdünk minden fronton csapattá érni, jó a csapatszellem.

Az előző keretből nyolc játékos maradt, hozzájuk öten érkeztek. A már jól ismert, brazil Maneca mellett egy honfitársa, Gregory futsalozik a következő idényben, a folytatásban minket erősít két sokszoros válogatott spíler, Dávid Richárd és Öreglaki Norbert, valamint az U19-es válogatott Kovács Ádám, míg a kapus poszton a futsalt most kezdő Gagyi Sándor lesz Petró Martin társa.

Mohácsi Máté megemlítette, hogy a csapat fele nyíregyházi kötődésű, és a saját tehetségeinket sem hanyagolnánk el, hiszen a Sportcentrum kötelékében három utánpótláscsapat versenyez. A fiataloknak követendő példa lehet Urr Dániel, aki az U17-es bajnokságban gólkirály lett és már beverekedte magát a felnőttcsapatba.

Augusztus 14-én 18.30-kor az újonc PTE-PEAC ellen kezd az együttes. A felnőtt jegyek ára 1500 forint, a diák és nyugdíjas jegyeké 800 forint lesz a hazai meccsekre. Hamarosan elérhető lesz a futsal-, a kosárlabda- és a röplabdacsapatunk mérkőzéseire érvényes kombinált bérlet, mely tavalyi áron vásárolható meg augusztus végén.