Tovább folytatódik a fásítási program Nyíregyházán  - jelenleg a Honvéd utcán telepítenek

 Helyszíni szemlét tartott dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere a Honvéd utcán. Ez a harmadik állomása annak a fásítási programnak, amelyet októberben indított a város polgármesteri kezdeményezésre. A Honvéd utcán több mint egy millió forint értékben valósul meg az ültetés, 57 darab fa és 41 darab cserje díszíti majd ezután a közterületet.

 

Itt a Honvéd utca ezen szakaszán, ahol a vezetékek és veszélyességük miatt ki kellett vágni a fákat, most pótoljuk. És ennek nem az lényege, hogy egy-két fát ültetünk, hanem őshonos fákat, főkertész úr felügyeletével egész utcasorokat. Utcákat szeretnénk megszépíteni, megújítani. Most ezt az oldalt, aztán majd következik a másik oldal is. Ez egy több éves munka, ezért is mondtam, hogy kezdjünk most hozzá – mondta el dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

 

További képekért kattintson a fotóra!

A fásítási program október végén kezdődött a Szegfű utcán, nyíregyházi cégek, vállalkozások felajánlásának köszönhetően mintegy 30 darab juhar csemetéből álló fasort telepítettek. A fákat felajánlók, Nyíregyháza polgármestere és alpolgármesterei személyesen ültették el az első növényeket. A második helyszín a borbányai Petőfi iskola volt, a harmadik a jelenlegi Honvéd utcai telepítés. Nyíregyháza zöldfelületei folyamatosan bővülnek, fejlődnek és megújulnak. Több beruházás is ezt célozza. Ilyen például a Benczúr és Bessenyei tér, illetve a Pazonyi tér felújítása, az Arany János utca növényesítése és a tavasszal kezdődő Bujtosi Városliget rekonstrukciója is.

Kanócz Rita