Törvényszéki megállapodás
Együttműködési megállapodást kötött a Nyíregyházi Törvényszék és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal a gondnokolt személyek jogi helyzetének 2017-2018. évi kötelező felülvizsgálatának ütemezéséről.

Mind a gyámhivatali munka, mind a bíróságon folyó ítélkezés, az ügyfelek ésszerű határidőn belüli érdemi döntéshez való joga megkívánja azt, hogy a jó állam szereplői saját feladataikat úgy lássák el, hogy szakszerű, megalapozott döntések születhessenek a lehető legrövidebb határidőn belül. A jövőbeni feladatokat felismerve állapodott meg a két intézmény arról, hogy a közel 700 eljárást nem egyszerre, hanem meghatározott ütemterv szerint indítja meg a kormányhivatal, és így a feleknek a jogviták ésszerű határidőn belül történő befejezéséhez való joga a legteljesebb mértékben érvényesülhet.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)


A megállapodásról szóló okiratot ünnepélyes keretek között írta alá dr. Nyakó Zsuzsanna, a Nyíregyházi Törvényszék elnöke és Román István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

Szoboszlai Tibor