Történelmi siker - A legjobb nyolc között a Szpari női labdarúgó együttese

Történelmi mérkőzést játszott a Szpari női csapata, mivel a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé kerülésért lépett pályára az NB-II-es Nimród SE ellen. Ilyen messzire még soha nem jutott a sorozatban a Spartacus.

Jobban kezdett a Szpari, Nagy Panna indult meg a bal oldalon, de az utolsó pillanatban tisztáztak előle. A folytatás mezőnyjátékot hozott, de a mieink birtokolták többet a labdát. Az utolsó negyedórában több helyzete is volt a Spartacusnak, előbb Kárpátfalvi Virág közeli lövését hárította bravúrral a vendégek kapusa, majd Urai Bianka csavart kapura egy szögletet, de ezt is kiütötte a hálóőr,Tóth Cintia elől pedig kirúgták a labdát. A 44. percben egy védelmi hiba után Bodnár Bianka és Szűcs Laura mentett nagyot, az ellentámadásból pedig megszerezte a vezetést a Spartacus! Németh Kamilla kapott jó labdát középen, és higgadtan az alsó sarokba lőtt, 1-0. Az első félidó így hazai vezetéssel zárult.

A második játékrész elején próbált egyenlíteni a Nimród, de Szűcs Laura rendre biztosan védett. Irányította a meccset a Spartacus, előbb Nagy Panna, majd Kovács Anikó lövése kerülte el a kaput. A fölény aztán a 65. percben góllá érett, Urai Bianka végezhetett el szabadrúgást, és a felső sarokba csavarta a labdát, 2-0. A gól után is a Szpari támadott, Kovács Anikó lövését bravúrral tolta ki a kapus, Nagy Panna próbálkozása pedig a blokkról pattant le. A 73. percben jött az újabb gól, egy jobbról érkező beadás után Nagy Panna fejelt a kapuba, 3-0. Három perccel később jött a negyedik, ezúttal balról érkezett középre a labda, és Nagy Panna a kapuba lőtt, 4-0. Több gól nem esett, a Spartacus megnyerte a mérkőzést.

Győzelmével a Szpari női csapata a legjobb nyolc közé jutott a Magyar Kupában!

Nyíregyháza Spartacus - Nimród SE 4-0 (1-0)

Nyíregyháza: Szűcs - Tóth C., Barta, Bodnár, Paranai, Németh ( Bukta 74.), Kovács A. (Szondi 85.),Urai, Fekete (Csábi 74.) , Kárpátfalvi (Hrinkó 80.), Nagy P. (Tóth N. 85.)

vezetőedző: Benkő Balázs

gólszerző: Nagy Panna (2), Németh Kamilla, Urai Bianka

Benkő Balázs vezetőedző: - Az első félidőben fontos volt, hogy megszereztük a vezetést, és a második játékrészben lendületesen játszottunk, így megérdemelten győztünk, és jutottunk tovább. A lányokat megkérdeztem, kit szeretnének következő ellenfélnek, az MTK-ra esett a választás.