Történelmi pillanat: polgármesteri bejegyzés az idei év eddigi legnagyobb hazai munkahelyteremtő beruházásáról, mely Nyíregyházán valósul meg!

Itt vagyunk a Külgazdasági és Külügyminisztériumban Budapesten, ahol néhány perccel ezelőtt ért véget a sajtótájékoztató, amelyen bejelentették; Nyíregyházán valósul meg az ország idei évének legnagyobb beruházása – jelentette be Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere hivatalos közösségi oldalán.

– A W-SCOPE nevű koreai cég elektromosautó-iparhoz köthető beruházásának (úgynevezett szeparátor filmeket fog gyártani akkumulátorokhoz) értéke 290 milliárd Ft, és ezzel 1200 új munkahely jön majd létre városunkban. A tervek szerint a termelés ténylegesen 2024-ben indulhat el.

Ezzel egy újabb fejezete nyílt városunkban annak a munkának, melyről beszéltünk: jelentős munkahelyteremtő beruházásokat hozunk Nyíregyházára. Mint sokszor hangoztattam, ennek a polgármesteri ciklusnak ez a célkitűzése, s egyben az, hogy a színvonalas fejlesztésekkel fiataljainkat itthon tartsuk és hazahívjuk.

Az elektromosautó-iparé a jövő. A befektetési terület készen áll, sokat dolgoztunk ezért a bejelentésért az elmúlt esztendőben, mely sokaknak ad lehetőséget, jövőképet. Mindent megteszünk, hogy a cég otthon érezze magát Nyíregyházán.

Köszönet a cégnek a bizalomért és a kormányzatnak is a segítségért! – olvasható a bejegyzésben.