Tornán a Szpari öregfiúk - Lázár Bencére emlékeznek a labdarúgók

Az I. Lázár Bence Emlékgála azzal a céllal jött létre, hogy méltó emléket állítson az idén tragikusan fiatalon, 26 évesen leukémiában elhunyt korábbi Szpari labdarúgónak, Lázár Bencének.

A 35 éven felüliek számára kiírt tornán olyan neves csapatok vesznek részt a PMFC mellett, mint az Újpest FC, a Kecskeméti TE, a Nyíregyháza Spartacus FC, a Ferencvárosi Sasok öregfiúk-csapata, de indul a Kerekegyházi SE, a Kiskunfélegyházi HTK, az F-Group, valamint a Lajosmizsei VLC, illetve a Szolnoki MÁV FC is. A Szpari az alábbi kerettel indul a kecskeméti tornán: Tuska János, Törtei Tamás, Homann Richárd, Rubus Tamás, Szatke Zoltán, Balogh Zoltán, Illés Gyula, Márton István, Ádámszki Róbert, Papp Tibor.

- Egy percig nem gondolkodtunk amikor megkerestek bennünket, a játékosok is azonnal igent mondtak. Ritkán járunk így együtt öregfiúk mérkőzésekre, de több olyan csapattag is van, akik teremtornákon rendszeresen részt vesznek, most ez prioritást élvezett a többivel szemben. Az eredmény ezúttal másodlagos, de olyan sportemberek alkotják a gárdát, akik ha pályára lépnek, mindig győzni szeretnének - mondta Szatke Zoltán, aki a nyíregyházi csapatot összeállította.

A rendezvény jótékonysági célú: az Újpest NB1-es csapata erre az alkalomra készült mezt árverez, a bevételből a Soha ne add fel LÁZÁR BENCE Emlékalapítványt támogatják. A helyszínen véradásra is lesz lehetőség a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat részvételével.

Dankó László