Tornagyőzelem után, újabb edzőmeccsek előtt a kézisek

 Ózdon nyert felkészülési tornát a Nyíregyházi KC. A férfi kézilabdások a DEAC ellen 24-20-ra, majd a döntőben a Balassagyamat ellen 42-31-re nyertek. A torna legjobb kapusának Oláh Zoltánt, legjobb mezőnyjátékosának Kurbely Lászlót választották. A játékos bízik abban, hogy meglepetést okoznak a bajnokságban.

- Figyeltük az ellenfeleket, az Orosháza számít a legnagyobb esélyesnek, de szeretnénk mi is az élmezőnyben végezni. A felkészülési torna jól sikerült, remélem a bajnokságban is hasonló teljesítményt nyújtunk - mondta Kurbely László játékos.

Az NYKC a hétvégén Balmazújvárosban lép pályára egy nemzetközi tornán. A nyíregyházi csapat a szezon első tétmeccsén a Magyar Kupában szeptember hetedikén az Ózdot fogadja. A bajnokság nyitófordulójában, szeptember 14-én a DEAC érkezik a Continental Arénába, az ifjúsági csapat számára azonban már a héten elkezdődik a bajnokság. Bécsi János a héten közös edzéseket is tartott a felnőtt és az ifjúsági csapatnak.

- A felnőtt keret egy része dolgozik, így a délelőtti edzéseken nem vehet részt mindenki, a fiatalok viszont ilyenkor bekapcsolódnak a munkába. Nekik is jó, hogy szokták a felnőtt meccsek tempóját, és rutint szerezhetnek - mondta Bécsi János vezetőedző.

A nyíregyháziak keretéhez visszatért Szűcs Balázs, és új játékos Bor Márk. A szakvezetés szeretne minél több lehetőséget adni a saját nevelésű fiataloknak.

Dankó László