Töretlen a Városi Jégpálya népszerűsége – A téli szünetben hosszabb nyitvatartással várnak
Fotó: Trifonov Éva

Az ünnepi időszakot követő téli szünetben hosszabb nyitvatartással várja a korcsolyázókat a nyíregyházi Városi Jégpálya. A 2018-ban nyílt létesítmény népszerűsége töretlen, nem ritka, hogy 5-600-an is korcsolyáznak egy-egy este, de a helyi jégkorongcsapatok is használják a pályát, illetve meccseket is rendeznek.

Rengetegen korcsolyáztak a novemberi nyitás óta a nyíregyházi Városi Jégpályán, kicsik és nagyok egyaránt várták már az idei szezont. A 2018-ban nyitott létesítményben 1800 négyzetméteres a jégfelület, lelátóval felszerelt, fűtött öltöző és büfé is a vendégek rendelkezésére áll a hét minden napján. Az ünnepi időszakot követő téli szünetre pedig hosszabb nyitvatartással készültek.

– Alkalmazkodtunk a meghosszabbított téli szünethez, úgyhogy a következőkben is arra bíztatok minden középiskolást, általános iskolást, hogy látogasson ki a jégpályára. Egésznapos nyitvatartással biztosítjuk a korcsolyázás és a téli sportok feltételeit és természetesen rengeteg olyan programot szervezünk még az elkövetkezendőkben, mint amilyen például az év végi jégparty is volt. Folyamatosan tájékoztatjuk a közösségi média felületein az érdeklődőket és bízva mondom, hogy keressenek minket – mondta el Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A Városi Jégpályán a korcsolyákat lehet éleztetni, illetve akinek nincs saját korija, kölcsönözhet is. A város több iskolája tartotta itt a téli időszakban a testnevelésóráit a korábbi években, a téli szünet után napközben erre ismét van lehetőség. Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője azt is elárulta, amennyiben kedvezőek lesznek az időjárási körülmények, március végéig tart nyitva a Jégpálya.