TOP információs nap Nyíregyházán

– A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program megyei szinten határozza meg a fejlesztési kereteket, a tervezésbe bevonták a területi szereplőket is, ezzel a valós helyi igényeket tükrözhetik a fejlesztések – hangzott el a Magyar Államkincstár információs napján a megyeházán. Az operatív program elsősorban az önkormányzatok fejlesztéseihez biztosít forrásokat, a gazdaságfejlesztési, és azzal összefüggő településfejlesztési akciókat támogatja.

 

PÁLYÁZÓBARÁT RENDSZER

 

Oláh Gábor, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára hangsúlyozta, a kormány ezekre a célokra 1230 milliárd forintot különített el. A felhívások mintegy 600 milliárd forint értékben már a következő napokban megjelennek, a másik felét pedig a jövő évben írják ki. A cél az, hogy a következő két év során eljuttassák az egyébként hét évre rendelkezésre álló forrásokat a kedvezményezettekhez. A kormány pályázóbarát rendszert alakított ki, hogy a települések céljaik érdekében minél egyszerűbben juthassanak az igényelt forrásokhoz.

 

A KINCSTÁR FELKÉSZÜLT

 

A Magyar Államkincstár információs napjainak elsődleges célja, hogy a közeljövőben megjelenő pályázati lehetőségeket minél szélesebb körben ismertessék a lehetséges kedvezményezettekkel. Kassai László, a Magyar Államkincstár megyei igazgatója elmondta, felkészültek a feladatok ellátására. A Kincstár közreműködő szervezetként támogatja a források hatékony és szabályszerű felhasználását, és segíti a támogatást igénylőket, hogy a projektötletekből sikeres fejlesztések valósulhassanak meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is.

Szoboszlai Tibor