Tombol a nyár – Kánikula frissítő zivatarokkal

A jelentős lehűlésre továbbra is várni kell, a héten folytatódik a meleg, nyári idő. Több helyen alakulnak majd ki frissítő zivatarok, amelyek átmeneti felfrissülést és lehűlést hoznak, de a páratartalom növekszik, fülledt lesz a levegő.

Szerdán a megnövekvő gomolyokból több helyen számíthatunk zivatarra, helyenként heves zivatar, felhőszakadással, kisebb méretű jéggel. Napközben, délután kisebb valószínűsággel északkeleten várható zivatar kialakulása. Az északkeleti, keleti szél feltámad, viharos szélre viszont csak zivatarok környezetében kell számítani. Marad a meleg 25-31 fokos maximumokkal.

Csütörtökön a Tiszántúlon kevesebb, másutt több zivatar alakulhat ki, heves zivatar nagyobb valószínűséggel délen és nyugaton fordulhat elő. A szél jellemzően csak zivatarok környezetében erősödik fel. Pénteken többfelé felélénkül a szél, a napos-gomolyos időben elszórtan várható zápor, zivatar. A csúcshőmérséklet egyre több helyen meghaladja a 30 fokot.

A hétvégi strandidőhöz a meleg meglesz, 30 fok közelében alakul a csúcshőmérséklet, de zivatarokra továbbra is készülni kell. Előreláthatólag vasárnap ígérkezik több napsütés és kevesebb zivatar.


Forrás: idokep.hu