Tolvai Reni ismét a Korzóval ünnepelt

– Öt éve is együtt ünnepeltél a nyíregyházi közönséggel, így már nem ismeretlenül térsz vissza hozzánk. Hogy érzed magad Nyíregyházán?
– Nagyon sokszor jártam már Nyíregyházán, és tetszik nekem! Sokban hasonlít a szülővárosomhoz, Nagyváradhoz, így kifejezetten otthonosan érzem magam nálatok. Minden egyes koncert élmény itt, nagyon hálás és aranyos a közönség.

MÁR NEM KELL SOKAT VÁRNUNK AZ ÚJ DALRA

– Milyen meglepetéssel készülsz most a rajongóidnak?
– Három hete írtam meg legújabb dalomat, ami a hónap végén fog megjelenni, egy videóklippel együtt. Elég szomorú témájú dal, de van egy olyan lüktetése, amivel dinamikussá válik, nem lesz lassú. Egy szakítás áll a középpontban, szerencsére nem a saját tapasztalat, hanem a magam körül tapasztalt élmények ihlettek meg. Még én sem hallottam a végeredményt, úgyhogy a közönséggel együtt remélem, hogy jó lesz, és elnyeri majd mindenki tetszését.

HARCOL A RASSZIZMUS ELLEN

– Múlt héten részt vettél a Zene a rasszizmus ellen mozgalom rendezvényén. Miért tartod fontosnak ezt a témát?
– Kedvesemet kísértem el az eseményre, mindketten nagyon fontosnak tartjuk a rasszizmus elleni fellépést. Rendszeresen észreveszem az utcán, hogy valakit a bőrszíne miatt megbélyegeznek, bántanak, diszkriminálnak. Szerintem ez borzasztó... Úgy gondolom, ez ellen küzdeni kell, hiszen nem számít a bőrszín, mindenki ember!

Farkas Fanni

(Fotók: Szarka Lajos)