Tolvai Reni gyújtott gyertyát Nyíregyházán!

Röpködő mínuszok és lassan ereszkedő köd fogadta az Adventi Forgatag látogatóit vasárnap este. A barátságtalan idő ellenére sokan jöttek ki Kossuth térre, hogy lássák, miként gyullad meg a második gyertya a város adventi koszorúján. Fél ötkor a Városházáról dr. Ulrich Attila és vendége, Tolvai Renáta közösen gyújtották meg a remény gyertyáját. Bronzvasárnap így már két láng jelezte, csak három hét van karácsonyig. Az alpolgármester úgy fogalmazott, a hit és a remény nagy segítséget ad az embereknek. 

– Azt szokták mondani, hogy a remény hal meg legutoljára, de azt gondolom, hogy az idősebb testvérrel a hit gyertyájával, vagy a hittel együtt használjuk, akkor talán erősebb. A reményt akkor szoktuk, mi emberek nyúlni, amikor valami nagy gond van. Hogyha ez a kettő együtt jár, az nem árt az ember életében, mert ennek ellenére remélem azt, hogy minden kedves nyíregyházi lakos hitben és boldogságban, na meg egészségben töltötte azt az évet – tette hozzá dr. Ulrich Attila.

További képekért kattintson a fotóra!

Tolvai Reni ezt követően színpadra lépett, és a legnagyobb slágereit énekelte el. Felcsendült az érzelmes a Hagylak menni! című ballada, dübörgött az idei Dal-ból megismert Fire, és a megasztáros a 2014-es Do! című albumáról is hozott ízelítőt. Ráadásul két karácsonyi dallal is meglepte a nagyváradi lány a nyíregyházi közönséget. Tolvai Reniről az is kiderült, hogy nagyon fontosnak tartja a jótékonykodást. 

– Ez az a hónap, amikor mindenki egy kicsit jobb akar lenni, egy kicsit többet akar segíteni, egy kicsit többet akar szeretni. Ha tudok, akkor az éneklésemmel, meg a koncertekkel, fellépésekkel jótékonykodni vagy segíteni ilyen célokat, akkor én mindig nyitott vagyok erre, és meg is teszem. Sőt, az összes plüssmackómat is összeszedtem a múlt éveben és most is ezt fogom tenni – mosolygott Tolvai Renáta.

Még két sztárvendég érkezik a Kossuth térre az adventi időszakban. Ezüstvasárnap Gáspár Laci, aranyvasárnap pedig Dobrády Ákos lép majd fel a Városháza előtti színpadon. Az önkormányzat ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy karácsonyig minden kedden és csütörtökön helyi művészeti csoportok, énekesek és táncosok láthatók a Kossuth téren.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Trifonov Éva)