Többszörös a túljelentkezés – Felfüggesztik az ivartalanítási programra való jelentkezést

Egyelőre felfüggesztik az ivartalanítási programra hirdetett jelentkezést - több százan szeretnék műttetni a kutyájukat Nyíregyházán és környékén.

A Nyíregyházi Állatbarát Alapívány átmenetileg lezárja az ivartalanítási pályázatra hirdetett jelentkezést. Több mint 500 e-mail érkezett az alapítvány postafiókjába, a jelentkezések feldolgozása jelenleg is folyamatban van.

Novák-Hajtó Éva az állatotthon vezetője elmondta:

A pályázat összesen 285 kutya ivartalanítására ad lehetőséget. Sajnos rengeteg kutyát el kell utasítanunk, ekkora jelentkezéssel nem számoltunk, a rendelkezésünkre álló kereten túl több ivartalanítást nem tudunk megoldani. Egyrészt nagyon örülünk, hogy ennyi felelős gazdi van a környéken, másrészt viszont fáj a szívünk, hogy nem tudunk több kutyát bevenni a programba. Közel 30 kutya már túl van a műtéten, a kutyák gazdáival folyamatosan vesszük fel a kapcsolatot. Dolgozunk azon, hogy önkormányzatok segítségével szélesebb körben elérhető legyen az ingyenes, vagy legalább kedvezményes ivartalanítás. Kérünk szépen mindenkit, hogy ne érezze bántásnak, ha elutasító választ kap. A megértést köszönjük, ahogy haladunk előre a programmal, úgy esetleg újra megnyitjuk a jelentkezési lehetőséget.

 

Helmeczy Éva