Többmilliárdos útfejlesztés lesz Nyíregyházán

Atlétikai centrumot építenek hamarosan Nyíregyházán, a Tiszavasvári út – Derkovits utca találkozásánál. A beruházás előkészítés alatt áll, ám már most készül a város a létesítmény és a sportesemények miatti plusz forgalomra. Ezért is újítják fel többek között a Derkovits utcát, a Tiszavasvári út és a Derkovits utca találkozásánál pedig körforgalmat vagy egy "T" alakú csomópontot alakítanak majd ki.

További képekért katintson a fotóra!

További útfejlesztéseket is terveznek még a megyeszékhelyen. A város polgármestere, dr. Kovács Ferenc elmondta, a vasútállomásnál intermodális csomópontot alakítanak majd ki, a beruházás 6 milliárd forintos.

 

Több beruházás megvalósult már

 

A megyeszékhely vezetése négy évvel ezelőtt egy olyan koncepciót dolgozott ki, amely felmérte a város leterhelt, forgalmas csomópontjait is, és összegezték, melyeket kell fejleszteni a közlekedésbiztonság javítása és a gyorsabb haladás érdekében. Ezért fejlesztik most többek között a Mező, a Bethlen Gábor utca és a Vasgyár utca kereszteződését is, de több átépítést már megvalósítottak. Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta, többek között befejezték az Arany János utca – Szarvas utcai körforgalom és a Debreceni út – Kígyó utcai csomópont fejlesztését. Ott kerékpárutat is kialakítottak. A hálózatot pedig tovább bővítik, hamarosan biztonságosabban közlekedhetnek a biciklisek a Kállói úton is. Az új közlekedésfejlesztési terveket, beruházásokat 2020-ig szeretnék megvalósítani Nyíregyházán – elsősorban európai uniós forrásokból, valamint a kormányzat támogatásával.

Dér Vivien

(Fotó: Szarka Lajos)